Bentres sztélé

MEBT ÓEGYIPTOMI RAJZPÁLYÁZAT 2021

2021.09.15. – 2021.10.27.

A korábbi évekhez hasonlóan a Magyar-Egyiptomi Baráti Társaság Ókori Egyiptomi Bizottsága idén is meghirdeti óegyiptomi rajzpályázatát 5-10 fős diákcsoportok részére, ezúttal a „Bentres sztélé” címen. A szakmai zsűri által kiválasztott legjobb pályaműveket a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában kiállítás formájában mutatjuk be (2022. január 13. – 2022. február 26.).

A pályázat célja, hogy a sztélé történetén keresztül a diákok ismerkedjenek az ókori Egyiptom életével, az istenekkel kapcsolatos nézetekkel, és az óegyiptomiak saját történeti képével. Ezek alapján kérjük, hogy saját maguk által készített képeken mutassák a sztélén olvasható történetet. A bemutatáskor kérjük, hogy az egyiptomi stílust kövessék, ezzel a diákok az egyiptomi síkábrázolás szabályait is megismerik, és kipróbálják. Az új ismeretek és tapasztalatok mellett fejlődnek manuális képességeik, képzeleterejük és kiváló lehetőség nyílik a csapatépítésre meg team munkára, akár a neten keresztül is. Amennyiben igényüket e-mailben jelzik, zoomon keresztül szeptember második felében szóbeli tájékoztatást is tartunk (történeti/művészeti háttér, kérdések).


A munkákat hagyományos, szabadkézi technikával és számítógépes megoldással (2D, 3D) egyaránt várjuk A pályaműveket kérjük A4 vagy A3-as méretben elkészíteni, és digitális + fizikai formában is várjuk, min 5- max 10 képben.

Kérjük, hogy hívják fel diákjaik figyelmét, és segítsék őket a feladatok megoldásának az összehangolásában, a csapatok tevékenységében bekövetkező nehézségek megoldásában.

Az 1-12. osztályos korosztályból vegyes és egy évfolyamos csapatokat egyaránt várunk,
(a) alsós,
(b) felsős és
(c) középiskolás
kategóriában. Kérjük, hogy a csapatok létszáma ne haladja meg a 10 főt.  

Tanári tájékoztató zoomon keresztül, a jelentkezőkkel egyeztetett időpontban. A részvételi szándékot kérjük a palyazatmebt@gmail.com e-mailen jelezni. Reméljük, hogy a készülés során a közös élmény jó szórakozást fog nyújtani.

A jelentkezéshez kérjük kitölteni az itt következő Nevezési lap-ot. A nevezési lapon olvashatnak részletesen a pályázati feltételekről.

FONTOS IDŐPONTOK

Jelentkezési határidő: 2021. október 27. (Részvételi díj nincsen.)
A művek beadási határideje: 2021. november 27. (digitálisan is kérjük beküldeni az alábbi e-mail címre: palyazatmebt@gmail.com)
A pályázat eredményének kihirdetése és az ünnepélyes díjátadó: 2021. decemberében, Budapesten kerül megrendezésre.

AZ ÉRTÉKELÉS SZEMPONTJAI:

– tartalom helyessége, követhetősége,
– egyiptomi jelleg érvényesítése,
– kompozíció / felépítés megszerkesztése,
– a kivitelezés minősége,
– esztétikai élmény,
– egyediség, ötletesség

Várjuk a jelentkezésüket a fenti e-mail címen, a kinyomtatott, aláírt és beszkennelt jelentkezési lap elküldésével.