Az én városom, a mi Világörökségünk – VIDEÓPÁLYÁZAT

2017.02.08. – 2017.05.28.

A Világörökség Városok Szervezete (OWHC Organisation of World Heritage Cities) videópályázatot hirdet „Az én városom, a mi Világörökségünk” (My city, our World Heritage) címmel.  

Budapest Főváros Önkormányzata, mint az OWHC szervezet tagja a Deák17 Galéria közreműködésével várja a jelentkezéseket a verseny első fordulójára, melyen kiválasztásra kerül mindkét kategória legjobbja, akik részt vehetnek a nemzetközi megmérettetésen.

 

A pályázat két kategóriában kerül meghirdetésre: 14-17 év közötti, illetve 18-21 év közötti fiatalok vehetnek részt a versenyen.

 

Pályamunkák paraméterei:

– A pályázók maximum 5 perces videóban, a Youtube-ra feltöltve mutathatják be angol/francia/spanyol nyelven, hogy a világörökség szempontjából mit jelent számukra Budapest, a város, ahol élnek.  Fontos, hogy a videó a világörökségi várost vizuálisan mutassa be, és ne legyen túlzsúfolva szöveggel.

– Hangeffektusok, zene (szöveggel vagy anélkül) és narrátor használatára van lehetőség.

Narráció vagy szöveg felhasználása esetén a használandó nyelv az OWHC munkanyelveinek egyike: angol/francia/spanyol.

– A videópályázatra egyének és csapatok egyaránt jelentkezhetnek.

– A videók készítésénél videókamera, számítógép vagy mobiltelefon használható.

– A videók formátumát tekintve YouTube-kompatibilisnek kell lenniük. Ezek a formátumok a következők: .wmv (Windows Movie Maker, Windows Media Player stb.), .avi (Audio Video Interleave), .mov (iMovie), .mpg (Quick Time video format).

– A versenyzőknek a videókat fel kell tölteniük a YouTube-ra.

 

A versenyre való jelentkezés módja:

Regisztrációs űrlap kitöltése és megküldése e-mailen a deak17galeria@gmail.com-ra, amely tartalmazza a YouTube video elérhetőségét.

 

Letölthető dokumentumok:

regisztrációs lap

16 éven aluli gyerekek számára szülői engedély

 

Határidő: 2017. május 28. 24.00 óra.

 

Díjazás:

Budapest Főváros Önkormányzata a szakmai zsűri előzsűrizését követően kategóriaként 1-1 pályamunkákat küld tovább Dél-Koreába a nemzetközi megmérettetésre.

A nemzetközi zsűrizés 14-17 év közöttiek kategóriájának győztese 1.000 USD, a 18-21 év közöttiek kategóriájának győztese 2.000 USD pénzjutalomban részesül.

A győztes pályázatokat az OWHC megjeleníti a szervezet honlapján is, az eredményhirdetésre 2017. október 31-november 3. között kerül sor Gyeongju városban (Dél-Korea), az OWHC 14. Világkongresszusán.

További információk (angol nyelven): http://www.ovpm.org/en/video_competition