150 éves a Magyar Tűzoltó Szövetség – Rajzpályázat

2020.05.08. – 2020.09.20.

A Magyar Tűzoltó Szövetség idén ünnepli 150. születésnapját. Jubileuma alkalmából a Deák17 Galériával együttműködésben rajzpályázatot hirdet budapesti gyermekek számára.

Tudtad, hogy egy tűzoltóautó tartályában akár 1000-4000 liter víz is elférhet?

Tudtad, hogy a budapesti Tűzoltó utcát korábban Flórián utcának hívták a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián után?

Észrevetted már, hogy milyen sok szép piros tűzcsap van Budapesten?

Az előbbi néhány érdekességen túl számos izgalmas kérdés felmerül még a tűzoltókkal kapcsolatban.

Te mit tudsz róluk?

A rajzpályázatra 6-12 éves, budapesti pályázók egyénileg vagy csoportban (maximum 5 fő) elkészített alkotásait várják, az alábbi témakörökben:

1. Mivel foglalkoznak a tűzoltók? /  A tűzoltók mindennapjai / Tűzoltók bevetésen.

A tűzoltók mindenkinek segítenek: veszélyben lévő embereknek, állatoknak, égő mezők és erdők növényeinek. Ők segítik a bajbajutottakat a településeken, az erdőtűz vagy árvíz sújtotta területeken, földrengés, villámcsapás, robbanás vagy vegyi baleset esetén.

 Te hogyan képzeled el a tűzoltók egy napját? Hallottál már hősies mentőakcióról vagy ismersz olyan tűzoltókról szóló történetet, amit szívesen lerajzolnál?

2. Hogy néznek ki a tűzoltók? / Miről ismerjük fel a tűzoltókat? / Hogyan képzelsz el egy tűzoltóállomást?

 A tűzoltók legfőbb ismertetői, hogy erősek, egyenruhájuk és nagy, piros autójuk van, létrával, víztömlővel és kék szirénával felszerelve. Ezen kívül a tűzoltóságon egy rúdon csúsznak le, amikor riasztást kapnak.

Mutasd be a tűzoltókat és a munkakörnyezetüket! 

Pályázati feltételek

Kik pályázhatnak? A rajzpályázatra 6-12 éves, budapesti pályázók egyénileg vagy csoportban (maximum 5 fő). Egyéni és csoportos pályázat esetén egyaránt maximum 1 db pályamunka adható be.

Kik nem pályázhatnak? A pályázatot kiíró, lebonyolító és támogató intézmények, szervezetek vezetői, munkavállalói, valamint azok közeli hozzátartozói

A rajzpályázatra 6-12 éves korig lehet jelentkezni. Amennyiben a pályázó életkora változik a pályázati időszak alatt, a pályázat benyújtása a pályázó 6. születésnapja után és 13. születésnapja előtt lehetséges. 

Technikai, műfaji megkötés nincs, a beadott munka lehet rajz, festmény, grafika, szabadon választott technikával elkészítve.

Az alkotások nem tartalmazhatnak a témától eltérő elemeket.

A pályázati anyaghoz szülői engedélyt kell csatolni, ami INNEN tölthető le.

A pályázaton való részvétel ingyenes, nevezési díj nincs.

A PÁLYÁZATI ANYAG BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2020. augusztus 31. hétfő, 16.00 óra.  MEGHOSSZABBÍTVA: 2020. szeptember 20. 16.00 óra

BEKÜLDÉSI LEHETŐSÉGEK: A pályázati anyagot kizárólag digitális úton lehet beküldeni, az oldal alján található online űrlapon keresztül (a feltöltésre kerülő fotó paraméterei: jpg formátum, maximum 10 MB, 300Dpi). Személyesen behozott, vagy postán küldött munkákat a Deák17 Galéria nem fogad el.

A digitálisan beküldött és kiválasztásra került pályaműveket a Deák17 Galéria kinyomtatja, és úgy kerül majd bemutatásra.

A pályázattal kapcsolatosan további információ a deak17galeria@gmail.com e-mail címen kérhető.

FONTOS! Amennyiben fontosnak érzi, a pályázó röviden leírhatja, hogy milyen gondolat állt a mű elkészítése mögött. A pályázók a pályamű beküldésével hozzájárulnak ahhoz, hogy műveiket a Magyar Tűzoltó Szövetség és a Deák17 Galéria szabadon felhasználhassa a későbbiekben.

NYEREMÉNYEK: Október elején ünnepélyes díjátadót tartunk a budapesti Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, ahol egy hónapon át megtekinthetőek lesznek a nyertes alkotások.

Számos nagyszerű díj is vár a helyezettekre, köszönhetően bőkezű támogatóinknak:

FŐDÍJ: a Magyar Tűzoltó Szövetség a díjazottakat vendégül látja egy Tűzoltó Élménynapon.

KÜLÖNDÍJ: múzeumi élmények a Budapesti Történeti Múzeumban és intézményeiben.

ZSŰRI:

Szegedy-Maszák Zsuzsanna, a BTM – Budapest Galéria főosztályvezetője

Béres Ferenc tű. alezredes, a MTSZ Hagyományőrző Bizottságának vezetője

Kaposi Dorka, a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria vezetője

A rajzpályázat teljes szabályzata itt olvasható.

További támogatók és együttműködők:

  –   Budapest Főváros Önkormányzata

  –   Budapesti Történeti Múzeum

 

powered by Typeform