PÁLYÁZAT: VILÁGÖRÖKSÉG – AHOGYAN A FIATALOK LÁTJÁK 2018

 

 

Annak alkalmából, hogy Selmecbánya (Banská Štiavnica) városa és a környezetében lévő műszaki emlékek felkerültek az UNESCO Világörökség listájára, alkotói pályázatot hirdetünk fiatalok számára. Selmecbánya (Banská- Stiavnica) városa a Világörökség Városok Szervezetének keretén belül 2018-ban is pályázatot hirdet a világörökség városok 9-15 éves tanulói részére. „Világörökség – ahogyan a fiatalok látják 2018” címmel.

A 23. évfordulóra rendezett, általános iskolásoknak szóló rajzverseny sikerét követően elhatároztuk, hogy meghirdetjük a 24. pályázatot. Iskolás gyerekek részvételét várjuk, akik vagy saját világörökség városukat vagy a világ bármely világörökség városát reprezentálják alkotó fantáziájukkal.

A pályázatban, a korábbi évekhez hasonlóan 10*14 cm-es a világörökséggel kapcsolatos témájú képzőművészeti alkotások beküldését várják (rajz, festmény, vízfestmény, monotípia, intarzia, kollázs, fotó).

A részvételhez a következő feltételeket kell teljesíteni:

– pályázatokat a három kategória egyikében lehet benyújtani – 9 évesig, 10-12 éves és 13-15 éves korosztályban;

– rajzokat, festményeket, akvarelleket, monotípiákat, linóleummetszeteket, intarziákat, kollázsokat és hasonlókat lehet benyújtani szabványos 10×14 cm-es képeslap formátumban, (egy iskolából) lehetőleg egy borítékban elküldve „Vision 2018” jeligével;

– az alkotásnak teljesen takarnia kell a képeslap elejét, míg a hátoldalát a részvevő teljes nevének, életkorának és az iskola levélcímének nyomtatott nagybetűvel való feltüntetésére kell felhasználni;

– történelem, impressziók, műalkotások, mindennapi élet, a város lakói, akár a jövő is, mind olyan témák, amelyek javasolhatóak a részvevők alkotókészségének ösztönzésére;

– egy tanuló legfeljebb három különböző pályaművet nyújthat be, amelyeknek legkésőbb 2018. április 30-ig a következő címre kell beérkezniük:
Mestskỳ úrad
Henrieta Godová
Radničné nám. 1.
969 24 Banská Štiavnica
Slovak Republic

2018 júniusában a beérkezett pályaművekből megnyitjuk a „Világörökség – ahogyan a fiatalok látják 2018” című kiállítást, ahol minden kategóriából a legjobb három alkotást jutalomban részesítjük. Selmecbánya után a kiállítás a Világörökség Városok Szervezete hálózatán keresztül sokfelé eljut.

A pályázatok beküldési határideje:
2018. április 30-ig