ÖNKÉNTESSÉG A DEÁK17 GALÉRIÁBAN – 5. RÉSZ

Tudtad, hogy a Deák17 Galériában lehetőség van önkéntes munka végzésére is? Alábbi sorozatunkban minden alkalommal egy önkéntesünknek teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogy mit is csinál egy önkéntes, és hogy miért is jó a Galériában segédkezni!

Heilman Petra, önkéntes

„… a saját értékrendem így még teljesebben tudom képviselni.”

Mi tetszik a legjobban Neked az önkéntes munkában?

Azt gondolom, hogy az önkénteskedés nem csak azért nyújt nagy élményt számomra, mert önzetlen segítséget nyújthatok másoknak, hanem mert hatalmas erő lakozik benne, ami teli tölti a lelkemet, és rengeteg energiát ad. Szerintem napjaink nagy problémája, hogy elsősorban mindig a saját érdekeinket nézzük, önmagunkra gondolunk először. Pedig rengeteg olyan tevékenység van, amivel segíthetünk, amivel szebbé tehetjük a világot, amivel másoknak örömet okozhatunk… ilyen az önkéntesség is, ebben rejlik a különlegessége.

Úgy érzem, önkéntesként méltóképpen tudok segíteni, örömet okozni, illetve a saját értékrendem így még teljesebben tudom képviselni. Emellett, pedig munkám során gyermekekkel vagyok körülvéve, akik mindig megmutatják számomra, hogy milyen az, amikor valamit teljes szívünkből csinálunk, milyen az, amikor figyelünk a másikra.

Miért pont a Deák17 Galériát választottad?

Gimnazista koromban a Galériában végeztem az iskolai közösségi szolgálatomat. Számomra nem volt kérdés, hogy a  közösségi szolgálat befejezése után is szeretném folytatni az eddigi tevékenységeimet, így azóta már önkéntesként vagyok jelen az intézményben. Fontosnak tartom, hogy az önkéntes tevékenység során egy összetartó, elszánt közösség tagjává váljunk, új ismeretségeket szerezzünk, fejlődjünk. Ezeket én mind teljes mértékben megkaptam, amiért nagyon hálás vagyok.

Milyen feladataid vannak a Galériában?

Általánosságban animátori feladatokat végzek, múzeumpedagógiai tevékenységekben segédkezem, kézműves foglalkozásokat tartok, játékokat vezényelek. Volt, hogy a recepción fogadtam/regisztráltam a foglalkozásokra/kiállításra érkezőket, ha arra volt szükség segítettem a díszlet elkészítésében vagy segítettem az elpakolásban a foglalkozásokat követően.

JELENTKEZZ TE IS A DEÁK17 GALÉRIÁBA ÖNKÉNTESNEK!

Ha önkéntes programunk felkeltette érdeklődésed, és szeretnél jelentkezni, akkor a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött emaillel, vagy az önkentes.gov.hu oldalon regisztrálva megteheted!

Emailes jelentkezés esetén az alábbi információkat mindenképp küldd el nekünk:
– neved
– telefonszámod (ha SOS értesítenünk kellene)
– mikor tudnál önkénteskedni?
– milyen feladatokat tudnál ellátni?

Kérjük, hogy jelentkezésed minimum 1 héttel az általad választani kívánt időpont előtt küldd el nekünk! Időpont lemondása 48 órával a megbeszélt időpont előtt lehetséges!