Önkéntesség a Deák17 Galériában – 3. rész

Tudtad, hogy a Deák17 Galériában lehetőség van önkéntes munka végzésére is? Ebben a sorozatunkban minden alkalommal egy önkéntesünknek teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogy mit is csinál egy önkéntes, és hogy miért is jó a Galériában segédkezni!

Skublics Marcsi, művészettörténész, múzeumpedagógus

„Valójában vidám perceket alkotok.”

Miért jelentkeztél önkéntesnek?

Egészen hétköznapi okból jelentkeztem: szerettem volna megismerni első kézből a múzeumpedagógiát, egy galéria belső működését. Óvodapedagógiát és művészettörténetet tanultam az egyetemen, kíváncsi voltam, hogy a gyakorlatban hol van ennek a két iránynak a metszéspontja, találkozása.

Mi motivál leginkább önkéntes munkád során?

Legjobban az hív egy-egy önkéntes feladatra, hogy valódi alkotással és kreativitással találkozhatok. A gyerekek őszinték és nyitottak a világra, és ez tükröződik ezeken az alkalmakon. Szeretek ezzel a nyitottsággal, kreatív gondolkodással találkozni.

A hétköznapi szakmádban gyakorolt készségekből tudsz valamit hasznosítani az önkéntesség során?

Inkább megfordítanám: az önkéntességben felhasznált és folyamatosan alakuló, fejlődő tulajdonságokra: rugalmasságra, elfogadásra, nyitottságra és kreativitásra szükségem van nemcsak a munkahelyemen, hanem az életem bármelyik másik zegzugában is.

Miért jó Neked, ha önkénteskedsz?

Azért szeretem az önkéntes munkát, mert lehetőséget nyújt arra, hogy indok nélkül, teljesen szabadon legyek jelen egy feladatban (önkéntes munkában), úgy hogy közben valaki(k)nek a napját szebbé tehetem. Valójában így vidám perceket alkotok. 🙂

 

 

JELENTKEZZ TE IS A DEÁK17 GALÉRIÁBA ÖNKÉNTESNEK!
 

Ha önkéntes programunk felkeltette érdeklődésed, és szeretnél jelentkezni, akkor a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött emaillel, vagy az önkentes.gov.hu oldalon regisztrálva megteheted!

Emailes jelentkezés esetén az alábbi információkat mindenképp küldd el nekünk:
– neved
– telefonszámod (ha SOS értesítenünk kellene)
– mikor tudnál önkénteskedni?
– milyen feladatokat tudnál ellátni?

Kérjük, hogy jelentkezésed minimum 1 héttel az általad választani kívánt időpont előtt küldd el nekünk! Időpont lemondása 48 órával a megbeszélt időpont előtt lehetséges!