Önkéntesség a Deák17 Galériában- 2. rész

Tudtad, hogy a Deák17 Galériában lehetőség van önkéntes munka végzésére is? Ebben a sorozatunkban minden alkalommal egy önkéntesünknek teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogy mit is csinál egy önkéntes, és hogy miért is jó a Galériában segédkezni!

 

Takács Viktória, 21 éves művészeti menedzsment szakos hallgató

„Most kezdem felsőfokú tanulmányaimat a művészeti menedzsment szakon.”

Miért jelentkeztél önkéntesnek?

A gimnáziumi évek során volt a kötelező jellegű önkéntes munka, az iskolai közösségi szolgálat. Ekkor jöttem rá, hogy valójában ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy ha pályaválasztás előtt biztosra szeretnék menni, akkor bele tudok tekinteni bizonyos szakmákba. Így megtudom, hogy valóban érdekel-e vagy melléfogtam vele.

Mi motivál Téged az önkénteskedés során?

Abszolút a kíváncsiság. Igyekszem olyan önkéntes munkákat keresni, ami azért közel áll hozzám és nem teljesen eltérő az érdeklődési körömtől. Emellett gyerekkori álmaimból fakadó az, hogy megismerjem hogy működik pontosan egy művészeti intézmény és hogy milyen emberek is dolgoznak a szakmában és hogy kikkel dolgoznak együtt.

Miért tartod fontosnak az önkéntes munkát?

Szerintem nagyon fejleszti a személyiséget és abszolút horizont-tágító, gondolkodási szinten. Még akkor is nagyon sok mindent tanulhat az ember, ha esetleg nem ez lesz a választott szakiránya, és nagyon sok érdekes, új emberrel találkozhat. És ezek által biztosan kellemes tapasztalatai lesznek majd, hogy ennyire új élményekben részesül.

Jelentkezz Te is a Deák17 Galériába önkéntesnek!

Ha önkéntes programunk felkeltette érdeklődésed, és szeretnél jelentkezni, akkor a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött emaillel, vagy az önkentes.gov.hu oldalon regisztrálva megteheted!

Emailes jelentkezés esetén az alábbi információkat mindenképp küldd el nekünk:
– neved
– telefonszámod (ha SOS értesítenünk kellene)
– mikor tudnál önkénteskedni?
– milyen feladatokat tudnál ellátni?

Kérjük, hogy jelentkezésed minimum 1 héttel az általad választani kívánt időpont előtt küldd el nekünk! Időpont lemondása 48 órával a megbeszélt időpont előtt lehetséges!