Önkéntesség a Deák17 Galériában – 1. rész

Tudtad, hogy a Deák17 Galériában lehetőség van önkéntes munka végzésére is? Alábbi sorozatunkban minden alkalommal egy önkéntesünknek teszünk fel néhány kérdést. Így jobban megismerhetitek Őket, illetve képet kaptok arról, hogy mit is csinál egy önkéntes, és hogy miért is jó a Galériában segédkezni!

 

Nagy Anna, önkéntes

Nagy Anna, a budapesti Leövey Klára Gimnázium 16 éves tanulója

„Amióta befejeztem az Iskolai Közösségi Szolgálatos óráim teljesítését, azóta önkénteskedem.”

Miért jelentkeztél önkéntesnek?

Azért jelentkeztem a Deák17 Galériába, mert nagyon érdekelnek a művészetek, és itt van olyan feladatom, ami tényleg hasznos. Például múzeumpedagógiai foglalkozásokat készítettem már elő, illetve nyári táborokban segédkezem. Ezek által tényleg része tudok lenni a Galériának.

Miért jó Neked, ha önkénteskedsz?

Egyrészt nagyon sok embert megismerhetek. Nagyon fontos szerintem, hogy szeressek bejárni arra a helyre, ahol önkénteskedem. Ehhez kell egy jó csapat, amit itt meg is kapok. Másrészt tapasztalatokat is szerzek, mert olyan szituációkba kerülök, amiket valahogy mindig meg kell oldanom – és ezekből tudok tanulni.

Milyen kedves emléked van eddigi önkénteskedésedről?

Tavaly augusztusban is táboroztattam a Galériában, ahol nagyon jó csapatot ismertem meg. Szerettem őket, mert nagyon jó volt a közösség, kedvesek voltak a gyerekek, jók voltak a feladatok és a programok. Többek között ezért jöttem idén is.

 

 

Jelentkezz Te is a Deák17 Galériába önkéntesnek!

Ha önkéntes programunk felkeltette érdeklődésed, és szeretnél jelentkezni, akkor a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu címre küldött emaillel, vagy az önkentes.gov.hu oldalon regisztrálva megteheted!

Emailes jelentkezés esetén az alábbi információkat mindenképp küldd el nekünk:
– neved
– telefonszámod (ha SOS értesítenünk kellene)
– mikor tudnál önkénteskedni?
– milyen feladatokat tudnál ellátni?

Kérjük, hogy jelentkezésed minimum 1 héttel az általad választani kívánt időpont előtt küldd el nekünk! Időpont lemondása 48 órával a megbeszélt időpont előtt lehetséges!