TÉR | KÖZ | ÉRT

A FLASZTER - 1. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé alkotóinak kiállítása

2023.09.14. – 2023.10.12.

A Budapest 150 című, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő programsorozat részeként 2023. szeptember közepétől öt héten át láthatóak a város több mint tíz pontján az első Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé alkotásai és eseményei.

A köztéri eseménysorozat célja, hogy a kortárs művészet eszközeivel felhívja a figyelmet Budapest néhány elfeledett történetére, új lehetőséget adjon az emlékezésre, az újrakezdésre, a város újként való megtapasztalására, láthatatlan közösségek bemutatására és újak teremtésére. Az öt héten át zajló programsorozat köztéri műalkotásokat, performanszokat, eseményeket, találkozásokat hoz létre a főváros különböző helyszínein a Budapesti Történeti Múzeum – Budapest Galéria koordinálásában.

A Deák17 Galériában a biennálén megvalósuló projektekhez kapcsolódó alkotói folyamatok, kutatási anyagok és személyes reflexiók válnak láthatóvá egy kiállítás formájában.

Kiállító művészek: ANTAL Balázs, BARTHA Márk és BORSOS Luca, BOGYÓ Virág és MADÁCSI Flóra, BÍRÓ Anna, FAJGERNÉ DUDÁS Andrea Júlia és SZABÓ Eszter Ágnes, DePART társulat (Jonas BAUR, Dominik JELLEN, Cat JUGRAVU és SZEPES Anna), HORVÁTH Gideon, KELEMEN Kristóf és TÖRÖK Tímea, PETRÁNYI Luca, SUGÁR János, Valyo – Város és Folyó Egyesület

Kurátor: MÉNESI Luca
Együttműködő partner: Budapest Galéria

Megnyitó: 2023. szeptember 14. csütörtök, 17:00

Megtekinthető: 2023.09.15. – 10.12.

Facebook-esemény

Virtuális kiállítás

A teljes képernyős megtekintéshez kattintsatok ide!