Jaschik metszet

2017.02.03. – 2017.03.04.

Diákmunkák leporellón – a Jaschik Álmos Műveszeti Szakgimnáziumból

 

Kevés olyan iskola található ma Magyarországon, mint a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium, ahol a fiatalok a legrégebbi, míves, manuális eljárásoktól a legmodernebb digitális szoftverek használatáig a legkülönbözőbb művészeti technikákkal, szakmákkal találkoznak. A művészeti műfajok ilyen széles skálája, a munkák óriási mennyisége a szokványostól eltérő kiállítást igényel.

A leporelló egy harmonikaszerűen kinyitható képes kiadvány. Egymáshoz ragasztott lapokból áll, könnyen kezelhető, kiteríthető, összehajtható, polcra tehető vagy zsebre vágható. Olyan sajtóanyag, aminek leginkább az a célja, hogy betekintést adjon egy projektbe. Rövid ajánlóval, sok reprodukciós képanyaggal, emlékezetes formában.

 A JASCHIK Metszet című kiállítás, a Deák 17 Galéria terébe megálmodott leporellókból álló térinstalláción, a Jaschik iskolában 2016-ban ‒ a legkülönbözőbb műfajokban és technikával, változó minőségben és eltérő szinten ‒ készült alkotásaiból ad különleges ízelítőt, betekintést. Rövid ajánlóval, gazdag reprodukciós képanyaggal, emlékezetes formában.

 

Megnyitó: 2017. február 3. péntek 16 óra

Megnyitószemély: Varsányi Ferenc rendező, a MOME és a Jaschik Művészeti Szakgimnázium tanára

A kiállítás megnyitóján játszott: a Shade zenekar

Ének: Girászi Ádám
Gitár: Braun Benedek
Bass: Tóth András
Dob: Girászi Bálint

Kiállítás megtekinthető 2017. február 3. – március 4. között.

 

Kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásunkon a lebegő installációkkal foglalkozunk. Részletes leírásért kattints IDE. Regisztráció: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

 

MEGJELENÉSEK:
2017. február 11. Tarsoly, Lánchíd Rádió (14:35 – 19:03)

2017. február 17. Tény-kérdés, Katolikus Rádió