Hello Arti! – kiállítás

2018.09.12. – 2018.10.27.

Kiállítás a „Tervezd meg Artit, a Deák17 Galéria kabalafiguráját!” elnevezésű alkotói pályázatra beérkezett legjobb munkákból.

Az alkotói pályázatot a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria hirdette meg annak alkalmából, hogy negyedik születésnapja közeleg, amelyre egy aranyos kabalafigurát szeretne. A pályázat célja az volt, hogy egy olyan szerethető figura készüljön, ami a Galériát és működését hitelesen tükrözi, és hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson a fiatal alkotók számára. A felhívásra általános iskolások, középiskolai tanulók és egyetemisták jelentkezhettek, egészen 23 éves korig.

A kiállítás megnyitóján és díjátadóján bemutatkozott maga ARTI is, a Deák17 Galéria várva várt kabalafigurája!

A pályázat eredménye:
A zsűri döntése értelmében 2018-ban Utasi Krisztina Arti terve nyert, így az ő munkája fogja képviselni a Deák17 Galériát egy évig – pontosan 2019. szeptember 1-ig! A nyertes munkából egy különleges, 3D nyomtatással készült emlékplakett is született, amelyet a díjazott haza is vihetett.

Ezúton is gratulálunk a nyertesnek és az összes pályázónak! És aki idén nem nyert, ne keseredjen el, mert a Galéria jövő tavasszal is kiírja a kabalafigura-tervező pályázatot! Addig is gyere el a kiállításra, és nézd meg, hogyan képzelték el mások a Galéria kabalafiguráját, ARTIT!

Kiállító diákok:
Achucarro Vivien, Ámon Abigél Ágnes, Balogh Borbála, Belső Dániel, Berkes Dorina, Csák Anna, Cseh Janka, Felföldi Katalin, Fricska Droka, Hajnal Gréta, Horváth Varga Tímea, Kasza Bernadett, Király Alíz, Kispál Evelin Flóra, Németh Fruzsina, Lai Ya Jing Anett, Lengyel Renáta, Majoros Kata, Molnár Ágoston, Péter Gergő, Scmidinger Béla, Számuel Boglárka, Tóth Henrietta, Utasi Krisztina, Verba Julia, Veres Kitti, Verő Anna

Megnyitó: 2018. szeptember 12. szerda 16:00

Látogatható: 2018. szeptember 12 – 2018. október 27.

Múzeumpedagógiai foglalkozás:
Keltsd életre ARTI barátait! – bábkészítő foglalkozás a Deák 17 Galéria kabalafigurájához.
A kiállításhoz kapcslódó foglalkozás csatlakozik a tárlat ideje alatt megrendezésre kerülő Design Hét programjához.

Facebook esemény

Megjelenések:

2018. szeptember 6. – Bonum TV – Délelőtt c. műsora – a Hello Arti! kiállításról Kaposi Dorka galériavezető mesélt