GYIK40

Az alkotás csodakamrája! - MEGNYITÓ

2016.03.02. – 15:00

„A hely, ahol jelentős dolgok történnek, fontossá válik. A kitüntetett hely magába szívja és kiemeli a történéseket. Feltöltődik és sugározni kezd.” – Szabados Árpád

A GYIK Műhely minden kedves egykori és mai tanárát, diákját és szüleiket szeretettel várjuk a műhely 40 éves jubileumi kiállítására a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériába.

Megnyitó: 2016. március 2., 15 óra
Kiállítás megnyitja: Sinkó István

A kiállítás megtekinthető: 2016. március 2-29.

A Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely a 2015/16-tanévben ünnepli alapításának 40. évfordulóját. Ez tény már önmagában is nyomatékosítja a Műhely egyedülálló kreatív-, tehetséggondozó-, művészetpedagógiában betöltött hazai szerepét. Alapítója Szabados Árpád és Várnagy Ildikó, majd vezetői Szemadám György, Sinkó István és Eplényi Anna PhD elkötelezett hívei a szabad alkotói folyamatok képző-, ipar-, audiovizuális-, és térépítészeti manifesztálódásának főként a gyermek, de az ifjúsági korosztály számára is.

A Deák17 Galériában megrendezésre kerülő 40-éves kiállítás gazdag vizuális anyagát az idei és az elmúlt években készült gyermekalkotások adják: festmények, grafikák, nyomatok, fa- agyag- gipsz-textilinstallációk, szobrok, amelyek egyénileg vagy közösen készültek. Ehhez kapcsolódnak videofilmek, riportok; a jubileumi TÁJ-TÉR-TÁR kiadvány egyes feladatainak modelljei, amelyet tájépítész hallgatók készítettek, ill. válogatás egy épületdíszítési technikákkal foglalkozó GyIK-BME Workshop anyagából. A kiállítás gerincét egy tablósorozat adja, amely archív anyagokat, eseményeket, metodikai elveket, módszertani leírásokat, szülői reflexiókat tartalmaz. Szintén itt kerül bemutatásra új digitális adatbázisunk, a www.gyik365.hu.

Kapcsolódó program: 

2016. március 11. 13-18 óra: Kortárs kreatív alkotóműhely – Konferencia