Forrai Art School: „Balance” projekt

2020.03.04. – 2020.03.28.

A Forrai Art School Grafikus, Dekoratőr, Divat- és stílustervező, valamint Jelmeztervező szakos diákjai bemutatják legújabb formakísérleteiket, szakmai munkáikat és portfólióikat. Az alkotásokban az innováció, a kreativitás, a környezettudatosság és a szociális érzékenység elemeit törekedtek összhangba hozni.

A 21. század formatervezői – dizájnerei valójában korunk „reneszánsz emberei”, akiknek fő feladata, nem csupán a tárgy- és környezet, valamint ezek mentén a komplex vizuális kultúra fejlődésének követése, hanem annak állandó, aktív, tudatos és kreatív formálása is.

A Forrai Art School iskolarendszerű képzésében tanuló Grafikus, Dekoratőr, Divat- és stílustervező, valamint Jelmeztervező szakos diákjai ennek szellemében mutatják be az iskola művészeti műhelyeiben készült legújabb forma kísérleteiket, szakmai munkáikat, portfólióikat.

A „BALANCE” Projektben az említett négy művészeti szakirány kapcsolódási pontjain, az eltérő műfajok sokszor átlépik egymás határterületeit, melyek izgalmas léptékváltásokban, újszerű anyaghasználat és technikák alkalmazásával igyekeznek átfogó és formabontó szemléletű megközelítésben válaszokat keresni korunk kihívásaiból adódó új kérdésekre.

A diákok tematikus feladatsorokon végigvitt, letisztult formakísérletekben, az innováció, a kreativitás a környezettudatosság és a szociális érzékenység elemeit törekednek összhangba hozni az általuk megformált vizuális képletekben, térbeli objektekben és kommunikációs jelekben. A „BALANCE” Projekt, itt látható – „forrais” – műhelymunkái a mindenkori „emberi lépték” – az egyetemes harmónia egyensúlyának fontosságát hangsúlyozzák és megpróbálják mindezt közös Üzenetté fogalmazni.     

Megnyitó: 2020. március 4. 17:00

Megnyitja: Dr. Kárpáti Andrea DSc egyetemi tanár – kutatásvezető

Közreműködnek: Bogner Péter és Rácz Dénes handpan művészek

Megtekinthető: 2020. március 4 – március 28.

Együttműködő partner: Forrai Art School

Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges a deak17galeria@gmail.com címen. A kiállítás március 21-én nem látogatható, mert a Világjáró gyerekek programot tartjuk.

Facebook esemény

Megjelenések:

2020. március 28. – Duna TV – Divat és Dizájn (19:23-tól)