Budapest Street Archæology

Fővárosi Urban art a 21. századból

2021.09.09. – 2021.12.17.

A Budapest Street Archæology kiállítás a nemzetközi Street art mozgalom honi vonatkozásait sorakoztatja fel az elmúlt 20 évből. Bemutatja meghatározó magyar alkotóit, projektjeit, tárgyi emlékeit és dokumentumait. A kiállítás célja az, hogy a gyerekek megismerjék a jelentős művészeti vonulatok közül a legfiatalabbat, remélve, hogy ennek hatására tudatosan fogják szemlélni lakókörnyezetüket és óvják annak vizuális értékeit.

Megnyitó: 2021.09.08. 17.00
A kiállítást megnyitja: SZABÓ Simon színész, rendező

Felhívjuk figyelmét, hogy a járványügyi rendelet értelmében a kiállításmegnyitón való részvétel kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. 18 év alatti védettségi igazolvánnyal nem rendelkező gyermek csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében vehet részt a megnyitón. További információt a látogatási szabályokról az alábbi linken talál: ITT

A megnyitó eseményre korlátozott a helyek száma (maximum 100 fő, érkezési sorrend alapján). A maximalizált létszámkorlátot, illetve az érkezési sorrendet szigorúan betartjuk. Kapunyitás: 16:45-kor. A programról felvétel is készül, így akár később is visszanézhető a Galéria digitális elérhetőségein.
Az esemény iránti nagyfokú érdeklődésre való tekintettel a megnyitó esemény 19:30-ig tart, ez idő alatt folyamatosan lehetőséget nyújtunk a kiállítás megtekintésére, elektronikus zenei aláfestéssel (DJ: Veres Attila aka Audiolife) és kötetlen beszélgetéssel a kiállítótérben.

Amennyiben a megjelentek száma ezt indokolttá teszi, egy második kapunyitással készülünk, így 18:30-tól újra fogadjuk azokat az érkezőket a Galéria tereiben, akik a 17 órás megnyitóra nem tudtak bejönni a létszámkorlát miatt.

A megnyitó eseményről felvételt készítünk, melyet később itt a weboldalunkon és a YouTube-csatornánkon is elérhetővé teszünk.


Facebook-esemény LINK
Kurátor: ZSIGÓ Bianka művészettörténész
Megtekinthető: 2021.09.09. – 2021.12.17.
Kiállító művészek:
0036Mark
1000%
DTM
Fat Heat
Iamsuzie
Kolodko Mihály
Miss KK
Nikon One
Rapa 73
Szárnyas Doboz
Void

Támogatók: MOLOTOW, ALL CAPS

Csoportos látogatás esetén előzetes bejelentkezés szükséges a deak17galeria@gmail.com címen.

Sajtómegjelenések:

2021. szeptember 06., WeLoveBudapest, Budapest Street Archæology LINK

2021. augusztus 30., travelo, EZ A STREET ART GYŰJTEMÉNY BEKÖLTÖZIK AZ UTCÁKRÓL A DEÁK17-BE LINK

2021. augusztus 20., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest Street Archæology LINK

Partner / Szervező

MOLOTOW, ALL CAPS

Kapcsolódó tartalom