A KÖR NÉGYSZÖGESÍTÉSE III.

A kör négyszögesítése III. a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 2019/2020. évi múzeumpedagógiai foglalkozásainak összefoglaló kézikönyve.

“Arra invitálok minden tanárt, hogy inspiráló ötletekért és útmutatásért böngéssze ezt a könyvet. Habár úgy tűnhet, hogy ezek a feladatok főleg gyerekeknek és tinédzsereknek szólnak, valójában nagyszerű forrást biztosítanak tanároknak és tanárjelölteknek egyaránt. Sőt, a legjobb az, ha több szemszögből is megvizsgáljuk a könyvet. Ahogy a múzeumi szakértő Paulette McManus is rámutatott, különböző szerepekben látogatunk kiállításokat. Van, hogy egyedül, máskor gyerekekkel, vagy párban, esetleg egy felnőtt csoportban. Minden látogatás új jelentéseket és élményeket tesz lehetővé. Ezért ajánlom azt, hogy először úgy tekintsenek a feladatokra, mint egy kreatív ötletek iránt érdeklődő olvasó. Ezután – a céljaiktól függően – olyan tanárként vagy szülőként gondolkodjanak a feladatokról, aki egy emlékezetes ám informális tanulási élményt szeretne mások számára teremteni. A könyvben található feladatok biztosítják, hogy a diákok új gondolatokat fedezzenek fel, osszanak meg és vitassanak meg egymással. Ez gyakran meglepő kihívásokat eredményez majd a résztvevők számára. Ezek az élmények mind a kreatív és kritikai gondolkodási készségek fejlesztését segítik majd, miközben még motiválni és inspirálni is fogják mind a tanárokat, mind a diákokat.” – NAGY Nóra, egyetemi oktató, alkalmazott nyelvész (részlet a kiadvány ajánlójából)

Kézikönyvünket ajánljuk mindazon általános és középiskolai tanároknak, akik különböző kreatív módszerekkel szeretnék a napi órákat izgalmasabbá tenni vagy új módszereket szeretnének felfedezni a tudás rendszerezési lehetőségeire. Reményeink szerint haszonnal forgathatják művészeti neveléssel vagy speciális igényű gyerekek oktatásával foglalkozó pedagógusok mellett mindazon szülők és nagyszülők is, akik a gyermekeikkel töltött időt szeretnék színesebbé tenni.

A kiadványt nemcsak pedagógusoknak és szülőknek, hanem a kortárs vizuális kultúra és művészet kutatóinak is ajánljuk.

A könyv megvásárolható nyitvatartási időben a Deák17 Galériában.
Ára: 2500 Ft

A Galériában csak készpénzes fizetésre van lehetőség, azonban előre átutalással is lehet fizetni. Ez esetben a kiadványt az utalási bizonylat bemutatásával lehet átvenni.

A kiadvány első, második és harmadik részét nemcsak pedagógusoknak és szülőknek, hanem a kortárs vizuális kultúra és művészet kutatóinak is ajánljuk. A kiadvány két nyelvű, magyar és angol.

A kézikönyvet szerkesztette: András Tünde, Bucsi Dorottya, Garami Gréta, Heilman Petra Kata, Lucsánszky Ágnes, Pataki Hanna Tina, Varga Lili, Ványa Zsófia
Fordító: Kenneth Hancock
Fotók: ©Beszédes Noémi, Makai Eszter, Kuttner Ádám
Grafikai tervezés: ©Szigeti G Csongor
Felelős kiadó: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria