FRISSÍTÉS ELÉRHETŐ

T-Art Alapítvány fiatal művészeket támogató projektje

A kiállítás a 30 éve működő T-Art Alapítvány 5 évvel ezelőtt indított, fiatal művészeket támogató projektjének eredményeit mutatja be 21 fiatal alkotó munkájának kurátori válogatásában. A kiállítás egyben közös gondolkodásra hív a hagyományos eszközökkel dolgozó táblaképfestészet és szobrászat, valamint az egyedi rajzművészet és sokszorosító grafika mint kortárs művészeti médium relevanciájáról a 21. század művészetében.

Kurátor: GARAMI Gréta művészettörténész
Együttműködő partner: T-Art Alapítvány


“A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria először adott otthont a T-Art Alapítvány együttműködésében megvalósult FRISSÍTÉS ELÉRHETŐ című csoportos tárlatnak.

Az 1990-ben létrejött T-Art Alapítvány alapvető célja, hogy a tradicionális formákat követő, minőségi kortárs művészet gyűjtésével foglalkozzon. A megújulás igényével 2019-ban elindították a Searching for T-Art projektet, amely jelenleg olyan 40 év alatti művészeket támogat, akik valamilyen módon kapcsolódnak a művészeti hagyományokhoz.

A Deák17 Galéria alapvető céljai és értékei − a kortárs művészet közvetítése a fiatalok számára − tökéletes összhangban állnak az Alapítvány Searching for T-Art projekt céljaival, így örömünkre szolgál, hogy létrejött a kiállítás.”

KAPOSI Dorka
igazgató, Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria


A katalógus letölthető INNEN.