A kör négyszögesítése

– a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria 2015/2016. évi múzeumpedagógiai foglalkozásainak összefoglaló kézikönyve

A művészetpedagógia egyik legfontosabb, egyben legnehezebb feladata a kortárs közönség nevelése. A Deák17 Galéria a lehető legautentikusabb módszert választotta: gyerekek és fiatalok, illetve kortárs képzőművészek hasonló témában, rokon szellemiséggel készült alkotásait állítja egymás mellé a kiállításain. Ezekhez a sajátos társ-kiállításokhoz szerveznek a galéria munkatársai alkotó és befogadó képességeket fejlesztő programokat diákoknak és tanáraiknak, szüleiknek és a kortárs vizuális kultúra iránt érdeklődőknek.

Kézikönyvünket ajánljuk mindazon általános és középiskolai tanároknak, akik különböző kreatív módszerekkel szeretnék a napi órákat izgalmasabbá tenni vagy új módszereket szeretnének felfedezni a tudás rendszerezési lehetőségeire. Reményeink szerint haszonnal forgathatják művészeti neveléssel vagy speciális igényű gyerekek oktatásával foglalkozó pedagógusok mellett mindazon szülők és nagyszülők is, akik a gyermekeikkel töltött időt szeretnék színesebbé tenni.

A kiadványt nemcsak pedagógusoknak és szülőknek, hanem a kortárs vizuális kultúra és művészet kutatóinak is ajánljuk. A kiadvány két nyelvű, magyar és angol.

A könyv megvásárolható nyitvatartási időben a Deák 17 Galériában. Ára: 1500 Ft. 

A kézikönyvet szerkesztette: Kaposi Dorka, Tóth Eszter, Somogyi-Rohonczy Zsófia, Molnár Krisztina
A fotókat készítették: ©Beszédes Noémi, Magyar Nikolett
Grafikai tervezés: ©Szigeti G Csongor
Felelős kiadó: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

A kiadvány bemutatóján készült videók megtekinthetőek a Deák17 Galéria Youtube csatornáján!

Megjelenések:

2018. augusztus 14. – Tilos Rádió – Tótumfaktum c. kulturális műsor – beszélgetés Kaposi Dorkával