Készíts képregényt az Olvasás Világnapjára

Képregény pályázat az írás- és olvasástudás szolgálatában!

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) 1965-ben szeptember nyolcadikát az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napjává nyilvánította, és azóta ezen a napon világszerte figyelemfelkeltő programokkal népszerűsítik az írás és olvasás fontosságát. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) is csatlakozik az Olvasás Világnapja alkalmából megrendezendő Műveltség Hete 2015 című nemzetközi rendezvénysorozathoz. Legyetek ti is a program részesei! Pályázzatok! Készítsétek el képregényeiteket!

A pályázók köre: 7-8. évfolyamos általános iskolai, valamint 9-10. évfolyamos középiskolai tanulók.
A képregény témája: A műveltség híd a nyomorból a remény felé (Kofi Annan)

Részletek:
A pályázó tanulók háromfős csoportokban olyan történeteket mutatnak be magyar és/vagy angol nyelvű feliratokkal, amelyekben az írás- és olvasástudás, a műveltség megszerzése pozitív irányban változtatta meg a szereplő(k) életét. A képregények minimum öt, maximum tíz oldalból állhatnak. Egy oldal maximum nyolc képkockát tartalmazhat. A képregények készülhetnek saját készítésű digitális rajzokból vagy fotókból, illetve beszkennelt és elektronikusan képregénnyé összefűzött kézi rajzokból.

A pályázati anyag formai követelményei:
Az egyes képregényoldalak pdf formátumban, 300 DPI felbontással, színes vagy fekete-fehér grafikával, maximum A/4-es méretben (210 x 297 mm) készítendők el.

A pályázatok benyújtása:

Határidő: 2015. szeptember 17-e, amely a Műveltség Hete 2015 nemzetközi program zárónapja. A beérkező pályaműveket a megadott linkre kérjük feltölteni:
http://ofi.hu/kepregeny-palyazat-jelentkezesi-adatlap-az-olvasas-vilagnapja-alkalmabol-jelentkezesi-urlap

Nevezési díj: nincs
Zsűri: az OFI által felkért neves szakértők
Eredményhirdetés: 2015. október 1-jén
Díj: Az első három helyezett csapat kategóriánként (7-8. osztály, illetve 9-10. osztály) értékes tárgyi
jutalomban részesül.
A legjobb pályaműveket közzétesszük az OFI honlapján.

A pályázáshoz sok sikert kívánunk!