Ismét Családbarát Múzeum lettünk

Rangos múzeumpedagógiai díjak és múzeumi elismerések átadásával kezdődött meg a Múzeumok Őszi Fesztiválja, ahol a Deák17 Galériát is kitüntették. 2020 után idén újból elnyertük a Családbarát Múzeum elismerést.

A MOKK (Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ) Családbarát Múzeum felhívásának célja, hogy ösztönözze a muzeális intézmények, hogy szolgáltatásaikat, infrastruktúrájukat, programjaikat családbaráttá tegyék, és elősegítsék a különféle családtípusok minőségi időtöltését. Az elismerést idén 9 intézmény kapta meg: a Gödöllői Királyi Kastély, a Duna Múzeum, a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, a Tomory Lajos Múzeum, a Művészetek Háza Veszprém, a Soproni Múzeum, a Balatoni Múzeum, a Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont, valamint a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria. Az elismerést ezúton is köszönjük!

Hogyan tovább?

Galériánk a jövőben is olyan kiállítások és programok szervezésével kíván a gyerekek, fiatalok, családok életében részt venni, amelyek ingyenesen és könnyen hozzáférhetőek. A már meglévő tevékenységünket is folytatva, azok mellett további workshopokkal, kézműves foglalkozásokkal, illetve projektnapokkal tervezzük bővíteni kínálatunkat, illetve Városi Füzet sorozatunkat is folytatni kívánjuk.

Tervezzük tovább erősíteni a szakmai összefogásunkat más kulturális, és civil szervezetekkel, családokkal foglalkozó egyesületekkel. Emellett szeretnénk népszerűsíteni legjobb gyakorlatainkat különböző családi eseményeken. Célunk a pedagógiai eszköztárunk további bővítése és több korcsoport bevonása.

Az elkövetkező időszak fókuszában áll, hogy tevékenységeinkkel Budapest egyik meghatározó és népszerű művészetközvetítő szereplőjévé váljunk családok számára. Célunk egyrészt, hogy gyerekek és családok számára magas minőségű, ingyenes iskolán kívüli keretet biztosítsunk a művészetközvetítésnek.