IETM konferencia a Deák17 Galériában

2015-ben az IETM – International Network for Contemporary Performing Arts rendezvényeinek Budapest ad otthont. 

 

Galériánkban a következő programokon vehetsz részt: 

 

2015. november 5., 12:30 – 14:00 

Management training of artists – Menedzsment tréning művészeknek

Hogyan lehet egy művészeti elképzelést életképes projektté fejleszteni? Ki segíthet ebben a művésznek, s annak pontosan milyen szerepeket kell betöltenie a munkafolyamat során? Hogyan tehetnek szert a művészek az önmenedzseléshez szükséges tudásra? Hogy ültethető át a gyakorlatba az elméleti tudás? Melyek ennek a határai, ha egyáltalán vannak? A programelem során a kerekasztal-beszélgetés résztvevői személyes szakmai tapasztalatok tükrében foglalkoznak az önmenedzselést érintő alapvető kérdésekkel, illetve kezdeményeznek beszélgetést a közönséggel.

Moderál: Veselin Dimov, Act Association, Bulgária (https://actfestival.wordpress.com/)

A beszélgetés résztvevői: David Williams – DW Projects (http://davidwilliams.net.au/), Ausztrália, Rácz Anikó, Sín Kulturális Centrum, Magyarország (http://en.sinarts.org/)

 

15:30 – 17:00Regional Funds – Hold Your Neighbours’ Hands! – Fogd a szomszédod kezét!

A legutóbbi, Bergamóban megrendezett ’Légy kreatív Kreatív Európa nélkül ’ programelem folytatásaképp támogatási alapok képviselőit látjuk vendégül, hogy ismertessék a szervezetük által kínált művészeti és kulturális programok nyújtotta lehetőségeket. Ezúttal a Visegrádi Alap képvislőjével folytatunk beszélgetést. Az IETM frissen publikált Fund Finder című kiadványa szintén bemutatásra kerül a program során.

Moderál: Petrányi Barna – Pro Progressione, Magyarország

A beszélgetés résztvevői: Marie Le Sourd – On The Move, Belgium (www.on-the-move.org), Beata Jacewska – Nemzetközi Visegrádi Alap, Szlovákia, (http://visegradfund.org), Petra Bischoff  – Balkan Art Angle, Bosznia-Hercegovina (http://www.artanglebalkans.net/), Jadranka Jelincic – Open Society Foundation, Belgrád, Szerbia (https://www.opensocietyfoundations.org/about/offices-foundations/open-society-foundation-serbia)

 

2015. november 6., 10:00 – 12:00

World Café (a nagy teremben)

Tíz magyar, kulturális tevékenységet folytató szervezet vezetője érkezik Magyarország különböző pontjáról, és három percben mutatja be működését. Ezt követően a résztvevők javaslatokat fogalmaznak meg feléjük jelenlegi helyzetük javításával kapcsolatban.

Animátor: Geoliane Arab – Mancopy / Moussem,  Lebanon / Belgium

 

10.00 – 12.00

Production Houses vs. Companies – Produkciós házak vs. Társulatok (a kis teremben)

A menedzsment új útjai, költségkímélés, a művészeti és szakmai hálózatok képviselete. Szolgáltatás vagy partnerség? Hogy épül fel egy reális művészeti projekt Ki reprezentálhatja a művészeket a legjobban? Producerek? Ügynökök? Saját maguk?

Mi az ideális, és mely létező strukturális megoldások közelítenek ahhoz a leginkább?

A magyar gyakorlat rövid bemutatását (jobb és rosszabb példák tükrében)  követően kis csoportokban elemezzük a felvetődött eseteket, megoldásokat.

Moderál: Rácz Anikó, Sín Kulturális Centrum, Magyarország (http://en.sinarts.org/), Imely Zoltán , Táp Színház, Magyarország (http://www.tapszinhaz.hu)