GYEREKNAP A SZENT ISTVÁN PARKBAN

Kitelepülés, kiállítás, foglalkozások

Idén a gyereknapot a Szent István parkban ünnepeltük az Izraeli Kulturális Intézet szabadtéri kulturális programján. Fogtuk magunkat, és kitelepültünk a TEL-AVIV FEHÉR VÁROSA kiállításunk egy kis kapszulatárlatával, és ehhez kapcsolódóan három gyermekfoglalkozással is készültünk.

A gyereknapi program egyben az izraeli függetlenségi nap, a Yom Ha’atzmaut ünnepe is volt most. Az izraeli hangulatot a kiállítás mini változatával hoztuk el. Molinókon voltak láthatók a tel-avivi épületrészek és két videót is vetítettünk a kiállítás anyagából.

A sátorban három foglalkozás közül választhattak a gyerekek: a legkisebbek fehérre festett fa építőkockák elemeiből építhettek Tel-Aviv fehér városára jellemző Bauhaus-házakat. A 4-8 éves korosztály papírkollázs technikával készíthetett épületet, melynek három alapelemét egy szerencsekerékkel pörgethették ki (mint pl: négyzet, téglalap, tetőkert, lépcsőzetes forma, körablak, stb). A 6 évesnél idősebbek pedig a makettezés technikáját próbálhatták ki: tel-avivi felülnézetfotókból kiindulva álmodhatták meg saját korai modernista lakóépületeiket, és habkartonból, kartonelemekből, műanyagkupakokból valósíthatták meg ezeket- tűzéssel, ragasztással.

Szerencsére a felhős idő sem szedte kedvét a családoknak, így remekül alkothattunk együtt az idei gyereknapon.