Varázslatos befőttesüveg – múzeumpedagógiai foglalkozás

Szeptembertől középpontban a FÉNY! Galériánk is csatlakozott a Magyar Tudományos Akadémia által életre hívott a Fény Nemzetközi Éve 2015 programsorozathoz, így a Fények és fényjelenségek vizuális megfogalmazása fotópályázatunk legjobbjait bemutató kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozásnak nem is lehetne más a témája, mint a FÉNY!

Lehet világító lámpád áram nélkül? Hogy lehetséges ez? Gyere el a Deák 17 Galériába és megmutatjuk hogyan zárd a fényt befőttesüvegbe, még varázslat sem kell hozzá!

Célcsoport: általános iskolás osztályok

A foglalkozással fejleszthető kompetenciák: Természettudományos ismeretek, tervezés folyamata, esztétikai-művészeti tudatosság és kifejezőképesség.

A foglalkozás hossza: kb.  2 óra

Anyagszükséglet: kérjük a gyerekek hozzanak magukkal fejenként egy tiszta kisebb befőttesüveget, a további anyagokat Galériánk biztosítja.

A részvétel ingyenes, de előzetes bejelentkezéshez kötött. Amennyiben csoporttal szeretne résztvenni a foglalkozáson, kérjük, vegye fel a kapcsolatot Molnár Krisztina múzeumpedagógussal a muzeumpedagogia@deak17galeria.hu email címen. 

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.