Tervezz-szervezz a Margit-szigetre!

A foglalkozás központjában a Margit-sziget áll. Egy rövid bevezető előadással elevenítjük fel a sziget történetét, összegyűjtjük nevezetes helyeit, majd átbeszéljük azt a számtalan lehetőséget, melyet a helyszín kínál, legyen szó kikapcsolódásról, pihenésről, sportról és kultúráról.

Mindezeket felelevenítve képzeletben ellátogatunk a Margit-szigetre, ahová egy fiktív pályázat pályázójaként tervezünk rá egy közösségi teret és a helyszín adta lehetőségekhez szorosan kapcsolódva szervezünk rá benti és szabadtéri programokat.

A diákok csoportokban terveznek és szerveznek a munkafolyamat elején kihúzott célcsoportra koncentrálva, majd a foglalkozás végén egymás felé is prezentálják terveiket.

A foglalkozás 2018. november 7-től kérhető!

Korosztály: 12-18 évesek

Időigény: 90 perc

Fejleszthető kompetenciák: figyelemkoncentráció, csapatmunkára való készség, asszociációs készség, kreatív és konstruktív gondolkodás

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozásokra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

A foglalkozásokon való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.