SZÍNHÁZ AZ EGÉSZ VILÁG!

Osztályfoglalkozás 7-11 éves korosztálynak

2023.03.22. – 2023.05.27.

Milyen a bábok belseje? Hogyan tud mozogni Pipp és Polli? Hány műhelyben fordult meg Findusz bábja, mielőtt a színpadra lépett? Interaktív, mesés elemekkel tűzdelt foglalkozás várja a kisdiákokat a Budapest Bábszínház MINDEN BÁB! című kiállításán. Bábvarró, világosító, mechanikai műhely, festőműhely fedi fel titkait, és egy árnyjáték-sarokban próbálhatják ki magukat a gyerekek bábszínészként vagy a rendezőként.

A Budapest 150 rendezvénysorozat alkalmából megrendezett tárlat egyfajta időutazásra is vállalkozik, bemutatva a különböző korszakok bábjait és tervezőit, akik között elismert festőművészek is dolgoztak. A bábok, fotók, plakátok, megtekintésén túl a gyerekek betekintést nyerhetnek a bársonyfüggöny mögötti világba, végigkísérve a bábelőadások születését a tervezőasztaltól a színpadig.

Fejleszthető kompetenciák: kreativitás, önkifejezés, esztétikai kompetencia, téri tájékozódás, dramatizálás, csapatmunkára való készség, vizuális és nyelvi önkifejezés

Kapcsolódó tantárgyak: magyar, technika, rajz-és vizuális kultúra


Időigény: kb. 60-90 perc
Ajánlott korosztály:
 7-11 éves korosztály
Jelentkezés:
 muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám:
 min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: március 22-től május 27-ig


A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.

Ajánlott korosztály

7-11 éves korosztály

Időigény

kb. 60-90 perc

Kapcsolódó tantárgyak

magyar, technika, rajz-és vizuális kultúra

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu