SZEMÉT MÁS SZEMMEL

Osztályfoglalkozás

2022.01.21. – 2022.03.19.

Időigény: 75 perc
Ajánlott korosztály: 7-12 éves korig
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám: min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: március 19-ig

A környezetszennyezés és az újrahasznosítás olyan kifejezések, melyekkel nap, mint nap találkozunk, de kérdés, hogy ezek csupán üres szavak maradnak számunkra vagy a mindennapokban is felismerjük a jelentőségüket.

A foglalkozáson a diákok különböző anyagokkal megismerkedve játékos formában kerülnek közelebb az újrafelhasználáshoz, aminek hatására környezettudatosabban láthatják környezetüket. A foglalkozás második részében papírhulladék felhasználásával különböző alkotásokat készíthetnek.

A TRASH OR ART? kiállítás kiváló lehetőséget biztosít, hogy a diákok felismerjék, hogy a változásokat saját környezetünkben érdemes kezdeni. A tárlat a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium és Technikum művészoktatóinak és diákjainak hulladékból készült alkotásait mutatja be. A kiállított tárgyak a kidobásra ítélt hulladékanyagok felhasználásával művészi, esztétikai és tartalmi értéket közvetítenek.

Fontos: A foglalkozáshoz felesleges magazinokat, képregényeket hozhatnak otthonról a diákok, amit majd az alkotásokhoz felhasználunk.

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

Ajánlott korosztály

7-12 év

Időigény

75 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu