Röntgenszemekkel a világ

Osztályfoglalkozás 12-14 éves korosztálynak

2022.11.02. – 2022.12.17.

Időigény: kb. 70-90 perc
Ajánlott korosztály:
 12-14 éves korosztály
Jelentkezés:
 muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám:
 min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: november 2-től december 17-ig

Egy képzeletbeli utazás során bejárjuk az emberi test csontrendszerének tájait, miközben röntgenfényben tűnnek elő a csontok és azok kapcsolódásai, az ember vázrendszerének részletei. Az interaktív foglalkozás során csontbetűk, lótuszláb és csontokból álló világ képe kel életre. A kreatív feladatokkal a diákok ennek köszönhetőn más megvilágításban láthatják a csontrendszert és a mozgást magát.

A Barcsay Jenő-féle nagy hagyományokkal rendelkező művészeti anatómiaoktatás 21. századi kiegészítéseként tekinthetünk Horváth Dániel egyetemi adjunktus projektalapú anatómiakurzusára, aminek válogatott anyaga szerepel a kiállításon. Az anatómiakurzus kiindulási alapja minden esetben a valós emberi test – melytől a hallgatók szabadon eltértek, torzzá, hibriddé, vagy éppen átmenetivé alakítva azt. A tárlaton a Magyar Képzőművészeti Egyetem és az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet hallgatóinak alkotásai láthatóak az elmúlt évekből.

Fejleszthető kompetenciák: kreativitás, önkifejezés, csapatmunkára való készség, kézügyesség, fogalmi gondolkozás fejlesztése, térbeli tájékozódás fejlesztése, vizuális és nyelvi önkifejezés

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

a borítón szereplő kép alkotója: Bokor Dorottya

Ajánlott korosztály

12-14 év

Időigény

kb. 70-90 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu