PUBLIC ART BUDAPEST

Osztályfoglalkozás 14-18 éves korosztálynak

2023.09.20. – 2023.10.12.

Mi a különbség a köztéri szobrok és public art alkotások között? Kiknek szólnak a public art művek és mihez kezdhetünk velük? A TÉR | KÖZ | ÉRT című kiállításhoz kapcsolódó osztályfoglalkozáson kiderül, hogy különböző társadalmi csoportokat hogyan képviselnek a Budapest Biennálé public art alkotásai. Emellett a 150 évvel ezelőtti Pestre „látogatva”, egy képzeletbeli ívet bejárva archív anyagokon keresztül is feltérképezzük a különbségeket az egykori és a mai város között: fauszoda vs. Palatinus, kávéházak vs. online tér, újság vs. TikTok, szabóság vs. pláza, piac vs. Wolt.

A TÉR | KÖZ | ÉRT kiállításon a FLASZTER – 1. Budapesti Köztéri Kortárs Művészeti Biennálé keretei között megvalósuló köztéri projektekhez kapcsolódó alkotói folyamatok, személyes reflexiók és kutatási anyagok válnak láthatóvá. A Budapest Biennálé a jelenlegi kortárs köztéri emlékműállítási és formálási gyakorlatra reflektál, felmutatja az új művészeti formák, az eltérő látásmódok, továbbá a város művészeti tartalmú és kritikai használatának lehetőségeit. Ezzel nemcsak egy szélesebb társadalmi, lakossági és fogyasztói reflexiót lehetővé tevő köztéri kiállítás megvalósítása a cél, hanem a kritikai művészeti alkotásoknak és eseményeknek is teret enged.

Fejleszthető kompetenciák: kreativitás, önkifejezés, esztétikai kompetencia, téri tájékozódás, dramatizálás, csapatmunkára való készség, vizuális és nyelvi önkifejezés
Kapcsolódó tantárgyak: történelem, művészettörténet, magyar, rajz-és vizuális kultúra


Időigény: kb. 60-90 perc
Ajánlott korosztály: 14-18 éves korosztály
Csoportlétszám: min. 8 fő – max. 28 fő
Kérhető: szeptember 20-tól október 12-ig
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:


A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.

Ajánlott korosztály

14-18 éves korosztály

Időigény

kb. 60-90 perc

Kapcsolódó tantárgyak

történelem, művészettörténet, magyar, rajz-és vizuális kultúra

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu