péntek D – Ismerkedés a sokszorosított grafika alapjaival!

Folytatjuk péntek délutáni foglalkozássorozatunkat, ahol továbbra is a tér- és színlátás, történetmesélés és érzékszerveink megtornáztatása lesz a téma, ám most új technikákat is kipróbálunk. A következő négy alkalommal a sokszorosított grafika egy-egy technikájával is megismerkedünk.

Korosztály: 10-18 év

Létszám: max. 12 fő/alkalom

Időtartam: 15.00-17.00

A foglalkozásokat vezeti: Boros Mátyás képzőművész

 

 

Április 8.  Papírmetszet – az első lépés a magasnyomó eljárások irányába. Kis példányszámú nyomatok készítésére alkalmas technikát próbálunk ki.

Április 22.  Monotípia- a foglakozás során megismerkedünk a sablon és a dúc fogalmával. Egyszeri és megismételhetetlen nyomatokat készítünk. – MINDEN HELY BETELT!

Május 6.  Linóleummetszet (1)- a magasnyomó eljárások alap technikája. Megtanuljuk használni a szükséges eszközöket beépítve az előző alkalmakon szerzett tapasztalatainkat. Sokszorosított nyomatokat készítünk egy színnel.

Május 20.  Linóleummetszet (2)- Továbblépünk a technikában és két színnel készítünk nyomatokat.

 

A foglalkozásokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztráció: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A regisztrációhoz szükséges adatok: név, életkor, iskola, szülő illetve gyermek telefonszáma.A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.