AZ UTCA NEM JÁTSZÓTÉR

MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK A KIÁLLÍTÁSHOZ

Az alábbi múzeumpedagógiai foglalkozások Az utca nem játszótér – A gördeszkázás története Budapesten, 1978-2019 kiállításunkhoz kapcsolódnak. A foglalkozások 2019. szeptember 10-től november 29-ig kérhetőek csoportok számára a Deák17 Galériában. 

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Tervezz saját gördeszkát!

Kérhető: 2019. november 5-től.
A gördeszka több mint egy sporteszköz, a gördeszkázás pedig több mint egy sportág. A gördeszka lehetőséget ad az önkifejezésre és a kreativitás kibontására, mivel egy olyan felület, amit mindenki saját maga díszíthet. A foglalkozáson röviden megismerkedünk a gördeszkázás hazai történetével és a kiállított deszkákból kiindulva mindenki elkészítheti saját gördeszka makettjét, amelyet egyedileg díszíthet rajzzal, kollázzsal.

Időigény: 60-75 perc

Korosztály: 10-14 év

Kapcsolódó tantárgyak: rajz és vizuális kultúra, technika, önismeret, hon- és társadalomismeret

Fejleszthető kompetenciák: figyelemkoncentráció, kreativitás, önkifejezés, személyiségfejlesztés, asszociációs készség, kézügyesség, szövegértés, önálló információszerzés, térlátás

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

Extrém szobrászat

A foglalkozás során olyan, a kamaszokhoz közelálló témákat érintünk, mint az önkifejezés, a közösséghez tartozás, a lázadás és a saját határaink próbálgatása. A kiállításon keresztül megismerhetjük egy korábbi generáció útkeresését, és körvonalazódik előttünk a 80-90-es évek egy speciális korrajza. A résztvevők egy izgalmas és különleges technikát alkalmazva, a kiállítás anyagából inspirálódva egy életnagyságú szobrot készíthetnek el csoportokban saját testük segítségével.

Időigény: 90 perc

Korosztály: 14-18 év

Kapcsolódó tantárgyak: történelem, rajz- és vizuális kultúra, társadalomismeret, művészettörténet, önismeret, testnevelés

Fejleszthető kompetenciák: térlátás, tárgyalkotó készség, csapatmunkára való készség, kooperáció, kreatív és konstruktív gondolkodás, problémamegoldó készség, figyelemkoncentráció, személyiségfejlesztés

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozásokon való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

10-14 éveseknek valamint 14-18 éveseknek

Időigény

60-75 perc valamint 90 perc