Múzeumpedagógiai foglalkozások az Ata meséi című kiállításhoz

Az alábbi két foglalkozás az Ata meséi – Ata Kandó gyermekfotói a Deák17 Galériában című kiállításhoz kapcsolódik, ami a magyar származású fotóművésznő gyermek témájú fotóit mutatja be. A foglalkozások a kiállítás ideje alatt, 2018. március 30. és június 2. között kérhetőek a Deák17 Galériában. 

A foglalkozásokra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Képek találkozása

 

A foglalkozás során megismerkedhetnek a gyerekek Ata Kandó művészi fotóival, melyeken a gyermekeknek fontos, önálló szerepe van.  Mindnyájuk tekintete érzelmeket, hangulatot, vágyakat kifejező arc. Ezek a gyerekek a világ minden tájáról „érkeztek” hozzánk különböző kultúrákból, s habár számtalan dologban különböznek egymástól, mind a kultúrát, élethelyzetet, kort, lakóhelyet tekintve, közös bennünk, hogy egyediek. Tekintetükkel mesélnek nekünk. A foglalkozás során az ideérkező diákok „átrajzolhatják” ezeket a képeket, beletehetik saját magukat Ata Kandó világába.

Ajánlott korosztály: 7-11 évesek

Időigény: 60 perc

Fejleszthető kompetenciák: önkifejezés, asszociációs készség, kreatív és konstruktív gondolkodás, digitális kompetenciák, reflexió, történetmesélés

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

 

Láss, érezz, játssz!

 

A foglalkozás során sok mindent megtudhatunk Ata Kandóról, életéről, munkásságáról. Nemcsak látjuk képeit, de némelyiket halljuk, némelyiket megtapintjuk, némelyiket meg is kóstoljuk. Számtalan eszközzel és különböző érzékszerveinkkel közeledünk fotóihoz és próbáljuk megérteni vagy csak egyszerűen érezni őket. Az ideérkező osztályokat kvízjáték, titokdoboz várja, írhatnak naplóbejegyzést, létrehozhatnak állóképeket Ata Kandó fotóihoz kapcsolódva.

Ajánlott életkor: 12-18

Időigény: 60 perc

Fejleszthető kompetenciák: kreatív és konstruktív gondolkodás, asszociációs készség, önkifejezés, történetmesélés, figyelemkoncentráció, csapatmunkára való készség, drámai érzék fejlesztése

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

 

A foglalkozásokon való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.