Múzeumpedagógiai foglalkozások a Virtuális ikonok kiállításhoz

Az ikon szó, több jelentésű szó. Más tartalmat jelölt évszázadokon keresztül, és más tartalmat jelöl manapság. Tradicionális értelmezésben az ikon, mint kép, képmás célja az ábrázolt személy és a szentkép előtt imádkozó személy közötti kapcsolatteremtés. Manapság az ikon, mint példakép, és mint összesűrített jelentés jelenik meg.

A virtuális világnak is megvannak a saját ikonjai, egyrészt virtuális példaképek, amelyeket becsben tartunk, másrészt azok ikonok, amelyek összesűrített információit jelenítenek meg.

A múzeumpedagógiai foglalkozásainkon mindkét témát körüljárjuk.

Választató foglalkozások:

· Ikon-pólók (7-18 éves korig)

· Virtuális ikonjaink (15-18 éves korig)

A foglalkozás kérhető: 2017. február 14. – március 31.

Regisztráció és időpont foglalása: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

Mindkét foglalkozás előre egyeztetve kérhető adott tanórához, tananyaghoz is: vizuális kultúra, ének-zene, történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek, magyar nyelv-és irodalom, művészettörténet, dráma-tánc, mozgókép-és médiaismeret, filozófia, technika, életvitel és gyakorlat, informatika.

A foglalkozások részletes leírása letölthető INNEN!

Kapcsolódó kiállítás: Virtuális ikonok (2017. február 10. – április 1.)

 

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.