MÚZEUMPEDAGÓGIAI FOGLALKOZÁSOK A MESEVÁROS-BUDAPEST CÍMŰ KIÁLLÍTÁSAINKHOZ

Kiállításunk Budapest sajátos nézőpontját tárja fel, a gyerekeknek szánt könyvek illusztrációin át megjelenő arcát veszi górcső alá. A tárlat mintegy húsz neves hazai gyermekkönyv illusztrátor eredeti alkotását mutatja be, lapozható könyvek, társasjátékok, filmek és egy interaktív várostérkép segítségével.

A kiállítás interaktív megismerése és múzeumpedagógiai foglalkozásaink során megtapasztaljuk, hogy Budapest egy olyan nagy múltú kincsestár, amely minden figyelmes szemlélő számára új meglepetéseket tartogat. A személyes felfedezés, az egyénileg megformált városkép szabadsága ez, amely bő mozgásteret enged a kisebb és a nagyobb korosztály számára is.

 

A foglalkozás kérhető: 2017. április 12. és május 27. között

 

1. BUDAPESTI NYOMKERESŐ    : 8 éves kortól   : 1,5 óra

Foglalkozásunkon a 4-6 fős diákcsoportok a könyvillusztrációk szereplőinek nyomába erednek, segítségükkel megkeresik, hol és milyen titkokat rejt a Főváros. A Galéria Budapest sokszínű tereivé alakul át, ahol izgalmas meglepetések várják a városi nyomkeresőket!

 

2.  A FŐVÁROS MOZDULATLAN LAKÓI   : 8-14 éveseknek   : 1,5 óra

A kiállítás interaktív várostérképét használva, újrahasznosított alapanyagokból, elkészítjük Budapest kedvelt városi szobrait és köztéri alkotásait. Ezeket a műveket új, fiktív, hely-specifikus köztéri szobrokkal és emlékművekkel egészítjük ki, így új arculatot adunk a városnak.

 

3. BUDAPESTI MÉMEK   : 14-18 éveseknek    : 1,5 óra

 A foglalkozás során különböző múlt századi és jelenkori budapesti legendákat ismerünk meg, majd budapesti mémeket hozunk létre, melyek valós és fiktív városi történetekhez kapcsolódnak. 

 

4. TERVEZZ VÁROST! Várostervezés-projektmenedzsment foglalkozás   : 14-19 éveseknek    : 1,5 óra

Itt az alkalom, hogy újratervezd kedvenc budapesti helyszíneidet! A foglalkozáson a projektmenedzsment eszközeit igénybe véve, a csoportok feladata, hogy felújítsanak egy választott budapesti teret. A csoport tagjai nemcsak terveznek, de különböző fogyasztói csoportokat is alkotnak, a csoportjuk igényeinek megfelelő teret hoznak létre.

 

Mindegyik foglalkozás előre egyeztetve kérhető adott tanórához, tananyaghoz is: vizuális- és környezet kultúra, természetismeret, biológia, földrajz, történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek, magyar nyelv-és irodalom, művészettörténet, dráma-tánc, mozgókép-és médiaismeret, filozófia, technika, életvitel és gyakorlat, földrajz.

Regisztráció és időpontegyeztetés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A FOGLALKOZÁSOK LEÍRÁSA LETÖLTHETŐ INNEN!

 

Kapcsolódó kiállítás: Meseváros- Budapest

 

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.