Múzeumpedagógiai foglalkozások a GYÍK40 kiállításhoz

A Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely a 2015/16-tanévben ünnepli alapításának 40. évfordulóját. Ez a tény már önmagában is nyomatékosítja a Műhely egyedülálló kreatív-, tehetséggondozó-, művészetpedagógiában betöltött hazai szerepét. Alapítója Szabados Árpád és Várnagy Ildikó, majd vezetői, Szemadám György, Sinkó István és Eplényi Anna PhD elkötelezett hívei a szabad alkotói folyamatok képző-, ipar-, audiovizuális-, és térépítészeti manifesztálódásának főként a gyermek, de az ifjúsági korosztály számára is.

 

A Deák17 Galériában megrendezésre kerülő 40-éves kiállítás gazdag vizuális anyagát az idei és az elmúlt években készült gyermekalkotások adják: festmények, grafikák, nyomatok, fa- agyag- gipsz-textilinstallációk, szobrok, amelyek egyénileg vagy közösen készültek.

 

Nyitott feladatok, inspiráló anyagok, kortárs adaptációk!

A foglalkozásokon a GYIK Műhely nyomába szegődünk, hogy új szemmel tekintsünk a világra!

 

Ajánlott korosztály: 5 éves kortól illetve általános és középiskolás tanulók számára.

Választható foglalkozások:

1. Csodakamrák

2. Tér-és tájépítmények

3. Átfestett grimaszok

 

A foglalkozások előre egyeztetve kérhető adott tanórához, tananyaghoz is: vizuális kultúra, természetismeret, biológia, földrajz, történelem, társadalmi és állampolgári ismeretek, magyar nyelv-és irodalom, művészettörténet, dráma-tánc, mozgókép-és médiaismeret, filozófia, technika, életvitel és gyakorlat.

A foglalkozások részletes leírása letölthető INNEN!

 

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.