Mesére fel!

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Pirospozsgás mesék – Satoe Tone illusztrációi című kiállításhoz. A foglalkozás 2019. november 12. és december 13. között kérhető csoportok számára a Deák17 Galériában.

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fő létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Miután foglalkozáson megismerkedtünk Satoe Tone japán gyermekkönyv illusztrátor alkotásaival, meséinek főhőseivel és helyszíneivel, mindenki elkészítheti saját meseillusztrációját. A foglalkozáson hangsúlyt kap a szereplő, a helyszín és a cselekmény, valamint az előtér-háttér fogalma, majd ezek segítségével mindenki megalkothatja saját főhősét, akit aztán egy varázslatos és egyedi világban helyezhet el. Gyertek és kalandozzatok velünk Satoe Tone meseillusztrációi közt, vesszünk el együtt a mesék csodálatos világában!

Időigény: 75-90 perc

Korosztály: 7-10 év

Kapcsolódó tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, rajz és vizuális kultúra, önismeret

Fejleszthető kompetenciák: önkifejezés, személyiségfejlesztés, figyelemkoncentráció, kreatív gondolkodás, grafikai tervezés, képfelosztás, térlátás, szövegértés

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

7-10 éveseknek

Időigény

75-90 perc

Kapcsolódó tantárgyak

magyar nyelv és irodalom, rajz és vizuális kultúra, önismeret