Manipulált valóság

A képzelet határán c. kiállításhoz kapcsolódó múzeumpedagógiai foglalkozás

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fő létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Hol ér véget a valóság és hol kezdődik a képzelet? Mindig a valóság köszön vissza a fotókról? Hihetünk-e a szemünknek, megbízhatunk-e abban, amit látunk? Mit látunk egyáltalán?

A kiállításon három fiatal, kelet-európai fotográfusnő munkáin keresztül ismerhetjük meg a kortárs fotó játékos, abszurd humorral fűszerezett vizuális nyelvét, miközben olyan témákkal foglalkozunk, mint a fotómanipulálás, emlékezés, elidegenítés vagy éppen a család fogalma. A foglalkozáson a drámapedagógiai elemekkel, beszélgetéssel, ill. csoportmunkával kerülünk közelebb a kiállított munkákhoz és művészekhez.

Időigény: 50-60 perc

Korosztály: 11-18 év (5-12. évfolyam)

Kapcsolódó tantárgyak: rajz és vizuális kultúra, történelem, művészettörténet, magyar nyelv és irodalom

Fejleszthető kompetenciák: asszociatív képességek, kreatív gondolkodás csapatmunkára való készség, önkifejezés, önismeret, figyelemkoncentráció, személyiségfejlesztés, történetmesélés, drámai érzék fejlesztése

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

(kép: Maria Svarbova: Az Úszómedence című sorozatból)
A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

11-18 éveseknek

Időigény

50-60 perc

Kapcsolódó tantárgyak

rajz és vizuális kultúra, történelem, művészettörténet, magyar nyelv és irodalom