Lerántjuk a leplet a Street artról

2021.10.01. – 2021.12.17.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.
Időigény: 60 perc
Korosztály: 8 – 13 év
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Létszám: minimum 8 fő – maximum 30 fő, magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek
Kérhető: október 1-től, keddtől péntekig 10 és 18 óra között

Az interaktív foglalkozáson rejtvényeken keresztül ismerkedünk a Street art alkotások titkaival. Felkutatjuk, hogy viszonyul egymáshoz a graffiti és Street art, és mi a kapcsolat Mézga Aladár és Munkácsy Mihály Ásító inas című alkotása között, majd a foglalkozás második felében alkotás következik, melynek során a gyerekek Void, a hazai Street art egyik képviselőjének munkáiból inspirálódva készítenek képeket.

A foglalkozás a Budapest Street Archæology kiállításhoz kapcsolódik. A kiállítás a nemzetközi Street art mozgalom honi vonatkozásait sorakoztatja fel az elmúlt 20 évből, azzal a céllal, hogy a gyerekek megismerjék a jelentős művészeti vonulatok közül a legfiatalabbat, remélve, hogy ennek hatására tudatosan fogják szemlélni lakókörnyezetüket és óvják annak vizuális értékeit.

Fejleszthető kompetenciák: társadalmi érzékenység, kreativitás, önkifejezés, önismeret, csapatmunkára való készség, kézügyesség

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Fotó: Kuttner Ádám

Ajánlott korosztály

8-13 év

Időigény

60 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu