Labirintus

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Boros Mátyás: Útvesztő kiállításhoz.
A foglalkozás 2019. április 16. és május 31. között kérhető, csoportok számára a Deák17 Galériában.

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Számodra mit jelent az útvesztő, a labirintus? Hol találkoztál ezzel a szimbólummal, milyen fajtái lehetnek?  Mitől lesz igazán nehéz kihívás végigmenni rajta? Milyen elvek alapján építenéd meg, milyen lenne a szerkezete? A foglalkozáson a galériatérben felépített nagyméretű papírinstalláció, az Útvesztő bejárását követően a résztvevők csoportokban saját labirintust tervezhetnek és alkothatnak meg, fejlesztve ezzel mind a csapatmunkára való készségüket, mind pedig a konstruktív, tervezői és kivitelezői érzéküket.

Fejleszthető kompetenciák: konstruktív és kreatív gondolkodás, logikai kompetencia, problémamegoldó készség, csapatmunkára való készség, tervezés, térlátás, projektalapú gondolkodás

Időigény: 90 perc

Korosztály: 12-18 év

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

12-18 éveseknek

Időigény

90 perc