Kompozit lény

Alkosd meg saját teremtményedet!
Múzeumpedagógiai foglalkozás a Boros Mátyás: Útvesztő kiállításhoz.
A foglalkozás 2019. április 16. és május 31. között kérhető, csoportok számára a Deák17 Galériában.

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Kik és mik azok a kompozit lények, és vajon hol találkozhatunk velük? Milyen lenne a saját teremtményed, ha létrehozhatnál egyet? Te milyen állatok képességeit, vagy külső jegyeit tartanád fontosnak saját mesebeli figurád megalkotásakor?

A foglakozáson először egy labirintust járunk be, ahol megismerkedünk a görög mitológia bikafejű és ember testű lényével, a Minótaurosszal. Ezután mindenki kipróbálhatja fantáziáját, és egy saját lényt hozhat létre két vagy akár több élőlény keresztezésével.

Fejleszthető kompetenciák: kreatív gondolkodás, önkifejezés, személyiségfejlesztés, asszociációs készség, figyelemkoncentráció, kézügyesség

Időigény: 90 perc

Korosztály: 8-12 év

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

8-12 éveseknek

Időigény

90 perc