KINCSESBŐRÖND

Múzeumpedagógiai foglalkozás a Múzeum egy bőröndben – Gyermekalkotások történetei című kiállításhoz. A foglalkozás a kiállítás ideje alatt, 2019. január 15. és február 16. között volt kérhető, csoportok számára a Deák17 Galériában.

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

A kiállításon különböző bőröndmúzeumokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, amelyek mindegyike egyedi és érdekes történetet hordoz magában. Ennek kapcsán olyan kérdésekre keressük a választ, mint például, mi a múzeum, milyen feladatai vannak és ezek miért fontosak számunkra. Ezután egy kreatív foglalkozás keretében mindenki elkészítheti saját múzeumát, egy bőröndöt, amibe a számára fontos kincseket, értékeket teheti be és őrizheti meg. Az alkotás végén pedig egy minikiállítás keretében ismerkedhetünk meg egymás egyedi kincsesbőröndjével.

Időigény: 90 perc

Korosztály: 7-12 év

Fejleszthető kompetenciák: önkifejezés, személyiségfejlesztés, figyelemkoncentráció, kreatív gondolkodás, grafikai tervezés, képfelosztás, tömörítés

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

7-12 éveseknek

Időigény

90 perc