Iskola vagy műhely?

A Bauhaustól a White City-ig

2022.04.12. – 2022.06.10.

Időigény: 60-75 perc
Ajánlott korosztály: 14-18 éves korig
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám: min. 8 fő- max. 28 fő(magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: április 12-től

Mi is az a Bauhaus? Mik a Bauhaus-iskola reformjai? Honnan indul a modern építészet? Az interaktív foglalkozás során a diákok megismerkedhetnek a Bauhaus-iskola egyes „tantárgyaival”, műhelyeivel, s ezáltal a Bauhaus szellemiségével, fő vonásaival is. Emellett feltérképezzük a budapesti és a tel-avivi korai modernista épületek közti kapcsolatokat, s egy óriási térképszőnyegen a diákok is kipróbálhatják a makettezés technikáját. A csoportos projektmunka során a forma és tér kapcsolata mellett a közösségi kapcsolatok és a kreatív gondolkodás is fejlődik.

A TEL-AVIV FEHÉR VÁROSA című világjáró kiállítás témája a tengerparti izraeli város páratlan, több mint 4000 Bauhaus-épületből álló építészeti öröksége. A „White City” Tel-Aviv városának történeti központja 2003 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A múzeumpedagógiai foglalkozás során a diákok megismerkedhetnek a modern építészet fontos kiindulópontjával, minek hatására a közvetlen környezetükben lévő budapesti épületek egy részével is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek.

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

Ajánlott korosztály

14-18 év

Időigény

60-75 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu