Írás a falon, avagy képben vagy a Street arttal?

Aktuális. Figyelemfelkeltő. Megosztó.

2021.10.01. – 2021.12.17.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.
Időigény: 60 perc
Korosztály: 14-18 év
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Létszám: minimum 8 fő – maximum 30 fő, magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek.
Kérhető: október 1-től, keddtől péntekig 10 és 18 óra között

A Budapest Street Archæology kiállítás idejére az utcáról a Galéria terébe is beköltöztek a Street art alkotások. A kiállítás a nemzetközi Street art mozgalom honi vonatkozásait sorakoztatja fel az elmúlt 20 évből, azzal a céllal, hogy a gyerekek megismerjék a jelentős művészeti vonulatok közül a legfiatalabbat, remélve, hogy ennek hatására tudatosan fogják szemlélni lakókörnyezetüket és óvják annak vizuális értékeit.

A foglalkozáson a diákok megismerkedhetnek a budapesti Street art emblematikus alkotóinak munkáival. Projektmunka keretében maguk fogalmazhatják meg véleményüket a témával kapcsolatban. A foglalkozás végén Miss KK alkotásai után készítjük el magyar művészek és múzsák kollázsait, kortárs magyar ruhatervezők ruháiban, lábbelijével és ékszereivel –  a Galéria szelfiponttá váló fala előtt. Majd lezárásként üzenhetnek a gyerekek saját matrica/sticker art alkotásaikkal a Galéria üvegfalán.

Fejleszthető kompetenciák: társadalmi érzékenység, kritikai gondolkodás, kreativitás, önkifejezés, grafikai tervezés

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Ajánlott korosztály

14-18 év

Időigény

60 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu