ÍGY MŰKÖDIK BUDAPEST

Osztályfoglalkozás 11-15 éves korosztálynak | Helyszín: a margitszigeti Kristály Színtér

2023.09.25. – 2023.10.08.

Egy jól működő város hasonlít egy egészséges szervezethez: csak ha valami meghibásodik, ”megbetegszik”, vesszük észre, hogy milyen értékes, komplex rendszerek szolgálnak minket nap mint nap. Mi történne, ha egy nap egyszerre lenne áramszünet, vízhiány, csatornadugulás, városszintű útlezárás és kukás-sztrájk? Ezekből egy is elég, hogy komolyan át kelljen szerveznünk napi rutinjainkat és észrevegyük, hogy egyáltalán nem természetes és magától értetődő a nagyvárosi kényelem. Te mit használsz, mit és hogyan fejlesztenél és miről tudnál esetleg lemondani a budapesti közszolgáltatások közül? Mit jelent a manapság sokat hallható „fenntarthatóság” egy világváros életében? És a Tiédben?

Az interaktív foglalkozáson a Budapest150 programsorozat részeként nyíló NONSTOP BUDAPEST kiállítást járjuk be, amely a fővárosi közművek – közlekedés, ivóvízellátás, csatornázás, hulladékszállítás, stb. – múltját és jelenét mutatja be sok-sok információn, érdekes tárgyon, interaktív felületeken és játékos lehetőségeken – pl. felpróbálható egyen- és munkaruhákon – keresztül. A kreatív feladatokkal és sok beszélgetéssel tarkított tárlatvezetés fókuszában a modern, fenntartható, környezetvédelmi szempontokat is figyelembe vevő városműködtetés és -fejlesztés áll.


Időigény: kb. 90 perc
Ajánlott korosztály: 11-15 éves korosztály
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám: min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: szeptember 25-től október 6-ig hétköznapokon 10:30-18h között kivéve szeptember 27-én (zártkörű rendezvény miatt nem kérhető)
Helyszín: Margitsziget, Kristály Színtér

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

A múzeumpedagógiai foglalkozás a margitszigeti Kristály Színtérben zajlik, nem a Deák17 Galériában.
Cím: Kristály Színtér; 1138 Budapest, Margitsziget 23800/7

Ajánlott korosztály

11-15 éves korosztály

Időigény

kb. 90 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu