Gyermekköztársaság

A foglalkozásokra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

A foglalkozásra érkezők megismerkedhetnek egy gyerekek által megalkotott gyermekköztársasággal, Gaudiopolisszal, az „öröm városával”. A Sztehlo Gábor evangélikus lelkész által létrehozott második világháború utáni gyermekköztársaság példája értékes gondolatokat, kérdéseket hordoz magában a 21. század gyermekei számára is. A foglalkozás során a diákok kitalálhatják és kidolgozhatják az általuk megálmodott “öröm várost”. Megszervezhetik a gyerekállam politikai, gazdasági, társadalmi életét. Társaikkal együttműködve felvázolhatják közös céljaikat, a számukra fontos értékeket, lefektethetik működési alapelveiket, törvényeiket.

Ajánlott korosztály: 15-18 év

Időigény: 1-1,5 óra

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.