Grimm-meséken innen és túl

Online foglalkozás

Vajon kik azok a Grimm-testvérek, mi az az illusztráció és hogyan készül a kollázs? Hogyan nézhet ki Piroska vagy Hófehérke, milyen lehet egy cyberpunk csizmáskandúr vagy ki az a Vashenrik?

Az Élt egyszer egy… című kiállításon D’Arti, a Deák17 Galéria kabalafigurája kalauzol minket végig. A Galériában a járványhelyzet miatt nem áll módunkban iskolai csoportokat fogadni, de szeretnénk pótolni az élményt egy otthon vagy akár tanórán is felhasználható foglalkozással, amely két fő részből áll. Az első részben a kiállítás képein keresztül, néhány játékos feladattal kiegészülve ismerkedünk meg jobban a Grimm-mesék és az illusztrációk világával, a második részben pedig a gyerekek egy saját Grimm-illusztrációt is létrehozhatnak. Az alkotó folyamatban a kollázs technika kap hangsúlyos szerepet, mivel számos kiállított mű is ezzel a technikával készült.

A foglalkozás egy vetítést, illetve egy videót tartalmaz, felhasználása vezetést, szülői vagy tanári segítséget igényelhet.

Ajánlott életkor: 7-10 év (2-4. osztály)

Kapcsolódó tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, rajz és vizuális kultúra, kultúrtörténet, művészettörténet, technika

Fejleszthető kompetenciák: kézügyesség, tárgyalkotás, kreatív gondolkodás, asszociációs készség, önismeret, önkifejezés, személyiségfejlesztés

1. rész: VETÍTÉS

Töltsétek le a fájlt, és indulhat is a móka!

Ide kattintsatok a letöltéshez!

2. rész: VIDEÓ

Készítsetek kollázst velünk!

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

7-10 éves kor

Kapcsolódó tantárgyak

magyar nyelv és irodalom, rajz és vizuális kultúra, kultúrtörténet, művészettörténet, technika