GördeszKaland

Múzeumpedagógiai foglalkozás Az utca nem játszótér – A gördeszkázás története Budapesten, 1978-2019 kiállításunkhoz kapcsolódóan. A foglalkozás 2019. szeptember 10. és október 25. között kérhető csoportok számára a Deák17 Galériában.

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Próbáltál már síelni, szörfözni vagy gördeszkázni? Te hogyan képzelsz el egy tökéletes deszkás trükköt? Milyen helyen lenne jó kipróbálni, hol gyakorolnál szívesen? Ha jobban megnézzük, a gördeszka több mint egy sporteszköz, a gördeszkázás pedig több mint egy sportág. A foglalkozáson nagyvonalakban megismerkedünk a gördeszkázással, annak történetével és a kiállított képekből kiindulva mi is az egyéni alkotásokból hozunk létre egy közös alkotást.

Időigény: 60 – 75 perc

Korosztály: 8-14 év

Kapcsolódó tantárgyak: rajz- és vizuális kultúra, technika, hon- és társadalomismeret, testnevelés

Fejleszthető kompetenciák: figyelemkoncentráció, kreativitás, térlátás, önkifejezés, személyiségfejlesztés, asszociációs készség, kézügyesség

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

14-18 éveseknek

Időigény

60-75 perc

Kapcsolódó tantárgyak

rajz- és vizuális kultúra, technika, hon- és társadalomismeret, testnevelés