FORMÁT ÖLTÖTT ABSZTRAKCIÓ

Osztályfoglalkozás 14-18 éves korosztálynak

2023.03.22. – 2023.05.27.

Miért kapta az Ország Lili Stúdió nevet a Budapest Bábszínház negyedik emeleti előadótere? Az interaktív osztályfoglalkozáson a magyar képzőművészet és bábszínház összefonódása kerül reflektorfénybe, s közben nemcsak az Európai Iskolából induló festőművészeket és az 50-es 60-as évek időszakát ismerhetik meg a diákok, hanem a 22.000 darabos bábgyűjteményből készült válogatást, archív plakátokat is, s egyben a „hétemeletnyi” műhelymunka kulisszatitkaira is fény derül. A báb nem korosztály, hanem műfaj.

A Budapest 150 rendezvénysorozat alkalmából megrendezett MINDEN BÁB! című kiállítás a Budapest Bábszínház 74 évének történetébe nyújt betekintést. A kiállítás egyfajta történeti áttekintésre is vállalkozva, bemutatja a különböző korszakok bábjait és tervezőit, s a látogatóknak egyúttal lehetőségük nyílik arra is, hogy végigkísérjék egy bábelőadás születését a tervezőasztaltól a színpadig.

Fejleszthető kompetenciák: kreativitás, önkifejezés, esztétikai kompetencia, téri tájékozódás, dramatizálás, csapatmunkára való készség, fogalmi gondolkozás fejlesztése, kommunikáció, vizuális és nyelvi önkifejezés

Kapcsolódó tantárgyak: irodalom, történelem, művészettörténet, rajz- és vizuális kultúra


Időigény: kb. 60-90 perc
Ajánlott korosztály:
 14-18 éves korosztály
Jelentkezés:
 muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám:
 min. 8 fő – max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: március 22-től május 27-ig


A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

A foglalkozáson a részvétel ingyenes.

Ajánlott korosztály

14-18 éves korosztály

Időigény

kb. 60-90 perc

Kapcsolódó tantárgyak

irodalom, történelem, művészettörténet, rajz- és vizuális kultúra

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu