Formáld a teret!

A síkból a térbe kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fő létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Formáld a teret!

Hol a határ és hol az átjárás a dimenziók között? Hogyan lehet egy egyszerű lepedőből, papírlapból szobor vagy installáció? Hogyan lehet fénnyel formálni a tárgyakat? A foglalkozás a kiállításhoz kapcsolódóan elsősorban a sík és tér kapcsolatát járja körül. Az alkotások rövid megismerése és rávezető játékok után a gyerekek egyéni majd akár páros vagy csoportos alkotásokat hozhatnak létre, amelyek síkból a térbe való átlépésre, többnézetűségre és a fény-árnyék hatásokra épülnek.

Időigény: 75-90 perc

Korosztály: 10-14 év

Kapcsolódó tantárgyak: rajz és vizuális kultúra, matematika, fizika, művészettörténet

Fejleszthető kompetenciák: térlátás, vizuális gondolkodás, kreatív és konstruktív gondolkodás, problémamegoldó készség, önkifejezés, önismeret, figyelemkoncentráció

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

10-14 éveseknek

Időigény

75-90 perc

Kapcsolódó tantárgyak

rajz és vizuális kultúra, matematika, fizika, művészettörténet