FORMAbontó gondolatok

A síkból a térbe kiállításhoz kapcsolódó foglalkozás

A foglalkozásra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fő létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Egy csoport egy napon csak egy foglalkozáson vehet részt a Galériában. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

FORMAbontó gondolatok

A kiállításhoz kapcsolódva, azt megismerve járunk körül különböző művészeti és térbeli problémákat, így a fogalmi megközelítés és a térbeli konstrukció egyaránt hangsúlyos szerepet kap a foglalkozáson. A térbeli formákra épülő asszociációs és a drámapedagógiai játék lehetőséget ad a kísérletezésre és a kreatív gondolkodásra, a csoportmunkában történő alkotás pedig elősegíti a verbális és a vizuális kifejezést.

Időigény: 60 perc

Korosztály: 14-18 év

Kapcsolódó tantárgyak: rajz és vizuális kultúra, matematika, művészettörténet

Fejleszthető kompetenciák: térlátás, csapatmunkára való készség, kreatív és konstruktív gondolkodás, asszociatív képességek, problémamegoldó készség, önkifejezés, önismeret, figyelemkoncentráció

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

A foglalkozáson való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők elfogadják adatvédelmi szabályzatunkat és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.

Kapcsolódó tartalom
Ajánlott korosztály

14-18 éveseknek

Időigény

60 perc

Kapcsolódó tantárgyak

rajz és vizuális kultúra, matematika, művészettörténet