Foglalkozások a Hétköznapi (szuper)hősök kiállításhoz

Az alábbi két foglalkozás a Hétköznapi (szuper)hősök kiállításhoz kapcsolódik, ami kortárs alkotók munkáit és egy diákpályázat alkotásait mutatja be. A foglalkozások a kiállítás ideje alatt, 2018. január 19. és március 20. között kérhetőek a Deák17 Galériában. 

A foglalkozásokra a leírásban megadott életkorú iskolás csoportok, osztályok jelentkezését várjuk. Egy foglalkozásra egy osztály, vagy egy csoport érkezhet, ami 8-30 fős létszámú. Ennél magasabb létszámnál azt javasoljuk, hogy két csoportban, két külön foglalkozáson vegyenek részt a gyerekek. Jelentkezés és előzetes egyeztetés minden esetben szükséges. Foglalkozásokat hétköznapokon tartunk; keddtől péntekig 10 és 18 óra között.

Vedd észre!

Leírás:
Vedd észre őket! A foglalkozás során a kiállítás kortárs művészeinek alkotásait és a témában meghirdetett pályázatra beküldő diákok munkáit tekinthetik meg az ideérkezők. Hogyan látják ők, mit vagy kit látnak hétköznapi hősnek? Kik vagy mik „tűntek fel” nekik a hétköznapokban? A diákok különböző eszközökkel ragadhatják meg a hősök fontosságát, jelentőségét: írhatnak történetet/cikket, rajzolhatnak képregényt, rímbe szedhetik a mondanivalójukat (rap)dal/vers formájában, illetve jeleneteket alkothatnak a hős egy napjáról vagy életének fontos momentumáról.

Korosztály: 12-18 évesek

Időigény: 1-1, 5 óra

Fejleszthető kompetenciák: önkifejezés, önismeret, társadalmi érzékenység, kreatív gondolkodás, zenei és drámai érzék fejlesztése, történetmesélés, grafikai tervezés

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

 

 

A bennünk rejlő HŐS

Leírás:
Ha (szuper)hősre gondolunk, általában valamiféle szuperképességű földöntúli erejű, repülő vagy éppen épületeken ugráló ember vagy emberre hasonlító lény jut az eszünkbe. Ám a szuperképességek mit sem érnek a hős jóravaló törekvése nélkül. Jóra törekedni, szeretni, szorgalmasnak és odaadónak lenni mindannyiunk szuperképessége lehet! Kik hát a hétköznapi hősök? Milyen tulajdonságaik, cselekedeteik teszik azzá? Mi az ő céljuk? Mire törekednek? Ismersz-e olyan személyt a környeztedben, akit hősnek tartasz? Te érezted már magad hősnek? A foglalkozás során a gyerekekkel maszkot készítünk, mellyel kifejezhetik a bennük rejlő hőst.

Korosztály: 6-12 éves

Időigény: 1-1,5 óra

Fejleszthető kompetenciák: önkifejezés, önismeret, társadalmi érzékenység, kreativitás, kézügyesség, anyaghasználat

Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu

 

A foglalkozásokon való részvétel INGYENES.

A foglalkozás során fényképeket is készítünk, a szolgáltatás igénybevételével a résztvevők hozzájárulnak ahhoz, hogy a felvételeken szerepeljenek. A felvételeket a Galéria kommunikációs anyagaiban, sajtómegjelenései során használja fel.