Építs várost!

Időutazás a ’30-as évek Fehér Városába

2022.04.12. – 2022.06.10.

Időigény: 75-90 perc
Ajánlott korosztály: 10-15 éves korig
Jelentkezés: muzeumpedagogia@deak17galeria.hu
Csoportlétszám: min. 8 fő- max. 28 fő (magasabb létszámnál azt ajánljuk, hogy két külön csoportban vegyenek részt a foglalkozáson)
Kérhető: április 12-től

Mi is az a Bauhaus? Iskola vagy műhely? Hol kezdődik a modern építészet?

A múzeumpedagógiai foglalkozás során a diákok a modern építészet fontos kiindulópontjával ismerkedhetnek meg, minek hatására közvetlen környezetükben lévő budapesti épületek egy részével is közelebbi kapcsolatba kerülnek. A sík és a tér, a forma és a funkció kapcsolatait vizsgáljuk, s a foglakozás végére makettekkel építünk be egy óriási térképszőnyeget. A kiállításon megjelenő épületek felfedezése közben a Bauhaus-iskola egyes „tantárgyaival”, műhelyeivel, szellemiségével is megismerkedhetnek a gyerekek.

A TEL-AVIV FEHÉR VÁROSA című világjáró kiállítás témája a tengerparti izraeli város páratlan, több mint 4000 Bauhaus-épületből álló építészeti öröksége. A „White City” Tel-Aviv városának történeti központja 2003 óta az UNESCO Világörökség részét képezi. A múzeumpedagógiai foglalkozás során a diákok megismerkedhetnek a modern építészet fontos kiindulópontjával, minek hatására a közvetlen környezetükben lévő budapesti épületek egy részével is közelebbi kapcsolatba kerülhetnek.

A foglalkozás igény szerint rövidítve is kérhető.

A jelentkezéshez az alábbi adatokat szükséges elküldeni:

Foglalkozás címe:
Dátum (ha lehetséges kérjük több dátumot/időpontot megadása, amikor részt szeretnének venni a foglalkozáson:
Iskola:
Osztály/korosztály:
Létszám:
Pedagógus:
Pedagógus telefonos és e-mailes elérhetősége:

Ajánlott korosztály

10-15 év

Időigény

75-90 perc

Jelentkezés

muzeumpedagogia@deak17galeria.hu